ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απολογήθηκε η ΕΡΤ με… συγκρίσεις για τη μη κάλυψη του συλλαλητηρίου

Tα κανάλια γενικότερα, αλλά ειδικά (ως δημόσια…) η ΕΡΤ… άκουσαν τα εξ αμάξης χθες, ημέρα του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία, με αφορμή τη μη live κάλυψή του. Το… κράξιμο έπεσε μέσω social media.

Stoiximan.gr: Τα VirtualSports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Τούτο έφερε την ΕΡΤ σε θέση… απολογούμενης, και με ανακοίνωσή της το Δ.Σ. της δημόσιας τηλεόρασης δεν απαντά στο γιατί δεν καλύφθηκε σε απευθείας μετάδοση το συλλαλητήριο, αλλά συγκρίνει εαυτόν με τα ιδιωτικά κανάλια. Επίσης, αναφέρεται και στον αριθμό των ατόμων που παραβρέθηκαν:

«Σχετικά με δημοσιεύματα για την κάλυψη του χθεσινού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη από την ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της εταιρείας επισημαίνει τα εξής:

* Η ΕΡΤ κάλυψε χθες και σήμερα ειδησεογραφικά το συλλαλητήριο, με εκτενή ρεπορτάζ που μετέδωσαν όλα τα δελτία και οι ενημερωτικές εκπομπές της, ακριβώς όπως γίνεται παγίως για την κάλυψη κάθε κινητοποίησης.

* Ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια. Τα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

* Όσον αφορά σε κατηγορίες περί εσφαλμένης πληροφόρησης από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, αυτό οφείλεται σε ένα – εμφανές για κάθε καλόπιστο – ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε σε λίγα λεπτά. Το ίδιο δε λάθος έκαναν πολλές επίσημες ιστοσελίδες ιδιωτικών μέσων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ίδια πηγή με την ΕΡΤ. Παρότι βεβαίως η ΕΡΤ το διόρθωσε πρώτη, συγκεκριμένοι κύκλοι επιλέγουν για μία ακόμα φορά τη στοχοποίηση μόνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

To Top