Απόφαση-σταθμός της FIFA: Θα δώσει 350 εκατ. δολάρια στις ομάδες για το Μουντιάλ του 2026!

Η FIFA αποφάσισε να ενεργοποιήσει ένα… τεράστιο πακέτο που θα το μοιράσει στις ομάδες για να στείλουν ποδοσφαιριστές στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Σε μια απόφαση-σταθμό προχωράει η FIFA, έχοντας στον ορίζοντα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, αλλά και την «μεταμόρφωση» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων που θα έχει πλέον 32 συμμετέχουσες ομάδες.
Συγκεκριμένα, η FIFA αναμένεται να «χρυσώσει» τους συλλόγους που θα «παραχωρήσουν» τους ποδοσφαιριστές για να συμμετάσχουν στο ερχόμενο Μουντιάλ. Διότι έχει πάρει την απόφαση να μοιράσει 350 εκατ. δολάρια στις ομάδες, με σκοπό να τις αποζημιώσουν. Ένα τεράστιο ποσό, το οποίο ξεπερνά κάθε άλλο που έχει δοθεί από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ποτέ άλλοτε, ενώ είναι 70% μεγαλύτερο από αυτό που δόθηκε στο περασμένο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στο Κατάρ!

Μάλιστα, η εν λόγω συμφωνία έχει επιτευχθεί από τη FIFA με την ECA (Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων) και μέσα από αυτή αναμένεται να περάσει και η αναδιάρθρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων χωρίς να υπάρξουν… φωνές. Καθώς υπήρξαν αρχικά αρκετές αντιθέσεις από ομάδες για το νέο φορμάτ με 32 ομάδες, αλλά αναμένεται να περιοριστούν.

To Top