Από τον Super 3 και την Καστοριά σε πλοίο για την Γάζα ο Αρειανός βουλευτής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος!

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος είναι ο ένας από τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται εν πλω με προορισμό για την Γάζα και μαζί με άλλους 17 Ευρωπαίου βουλευτές θα επιδιώξουν να δώσουν ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους που βρίσκονται εκεί αποκλεισμένοι από τους Ισραηλινούς.

Ο 32χρονος βουλευτής είναι από την Καστοριά και είναι οπαδός του Άρη, μέλος του Super 3, ιδρυτικό μέλος του παραρτήματος στο Άργος Ορεστικό και πολύ ενεργός οπαδός μέχρι που ασχολήθηκε με την πολιτική.

Η δράση του δεν περιορίζεται μόνο μέσα στην Βουλή ή στην περιοχή από την οποία κατάγεται. Ο Διαμαντόπουλος αποφάσισε να δώσει το παρόν στο ταξίδι με το πλοίο Estelle που έχει προορισμό τη Γάζα προκειμένου να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Όπως αναφέρει το σάιτ “shiptogaza.gr” “οι κ.κ. Δημήτρης Κοδέλας και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος είχαν φτάσει στην Κρήτη με άλλο πλοίο αλλά τους εντόπισε το Λιμενικό, το οποίο απαγόρευσε να γίνει το συγκεκριμένο ταξίδι. Έτσι, εκείνοι, χωρίς να γνωρίζει κανείς πως, επιβιβάστηκαν στο άλλο πλοίο. Οι Ισραηλινές Αρχές πάντως υποστηρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανένα πλοίο να φτάσει στη Γάζα.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί τα υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Αμύνης και Ναυτιλίας που είναι σε επικοινωνία με αρμοδίους. Σημειώνεται ότι στο πλοίο επιβαίνουν ακόμη 17 βουλευτές.

Αυτή τη στιγμή το ιστιοφόρο του Στόλου της Ελευθερίας “Estelle” βρίσκεται εν πλω για τη Γάζα μεταφέροντας πολίτες από τον Καναδά, την Φινλανδία, την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Νορβηγία, την Ισπανία και τη Σουηδία. Ανάμεσα τους βρίσκονται 5 ενεργά μέλη Εθνικών Κοινοβουλίων, δύο εκ των οποίων Έλληνες, που επιβιβάστηκαν στο Estelle σε μια δράση που έλαβε χώρα νότια της Κρήτης. Αναλυτικά οι βουλευτές είναι:

Ελλάδα: Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Δημήτρης Κοδέλας, Νορβηγία: Aksel Hagen, Ισπανία: Ricardo Sixto Iglesias, Σουηδία: Sven Britton, Καναδάς: Jim Manly (τέως μέλος Καναδικού Κοινοβουλίου)

Όλοι οι επιβαίνοντες στο Estelle είναι φιλειρηνικοί πολίτες, δεσμευμένοι στην μη-βία.

Το Estelle μεταφέρει επίσης ανθρωπιστικό φορτίο στον, αποκλεισμένο από το Ισραήλ, Παλαιστινιακό λαό της Γάζας. Τους προηγούμενους δύο μήνες, κατά τον περίπλου της Ευρώπης, το Estelle πέρασε πολλούς και εξονυχιστικούς ελέγχους από τις Αρχές στα λιμάνια που επισκέφτηκε, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή παρατήρηση εκ μέρους τους. Το φορτίο αυτό, που φορτώθηκε στα διάφορα λιμάνια της διαδρομής, αποτελείται από υλικό απαραίτητο για την επιβίωση, καθώς και αντικείμενα που δίνουν πραγματικό νόημα στη ζωή των ανθρώπων. Πιο συγκεκριμένα, το Estelle μεταφέρει:

2 ελαιόδενδρα

41 τόνους τσιμέντο

αναπηρικά καροτσάκια

ιατρικό εξοπλισμό

παιδικά βιβλία

παιχνίδια

300 μπάλες ποδοσφαίου

μουσικά όργανα

θεατρικό εξοπλισμό (κυρίως εξοπλισμό φωτισμού)

Επίσης μεταφέρει μια άγκυρα καθώς και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό (VHF Radio) που είναι απαραίτητα για την κατασκευή της Κιβωτού της Γάζας (Gaza’s Ark – πληροφορίες στο www.gazaark.org). Ωστόσο το πιο σημαντικό φορτίο πάνω στο Estelle είναι η αλληλεγγύη του κόσμου που το επισκέφθηκε, της κοινωνίας των πολιτών που υποστηρίζει το εγχείρημα και απαιτεί να σπάσει ο απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας. Το Estelle αναμένεται να φτάσει στην Γάζα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο”.

To Top