Αστάνα: Εμπειρία σε υψηλό επίπεδο, έτοιμη και στην κορυφή του Καζακστάν

Με χρόνο ζωής περίπου δώδεκα χρόνια η Αστάνα είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδας στην ιστορία του Καζακστάν, και πιθανή αντίπαλος του Άρη. Ιδρύθηκε το 2009 όταν συγχωνεύτηκαν οι Αλτάμι Μέγκασπορτ και Άλμα, με τους σιδηροδρόμους του Καζακστάν να μπαίνουν χορηγοί και το κλαμπ να αλλάζει ριζικά.

Έκτοτε μετράει 78 παιχνίδια στην Ευρώπη. Έχει εμπειρία μάλιστα και από ομίλους Champions League, στους οποίους συμμετείχε τη σεζόν 2015-2016 ενώ παρουσιάζει σταθερότητα στα group stage του Europa League, με συνεχόμενες παρουσίες.

Την πρώτη σεζόν της η Λοκομοτίβ Αστάνα (όπως ονομάστηκε) πήρε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, ενώ από το 2014 μέχρι το 2019 κατέκτησε σερί πρωταθλήματα καταφέρνοντας να φτάσει έως και τους ομίλους του Champions League την σεζόν 2015/16.

Στο πρωτάθλημα Καζακστάν έχει διαπρέψει τα τελευταία χρόνια, έχοντας κατακτήσει 6 τίτλους από το 2014. Πέρυσι έκανε τη χειρότερη χρονιά της 10ετίας της, τερματίζοντας στην 3η θέση, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τα προκριματικά του Conference League, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η νέα σεζόν στο πρωτάθλημα Καζακστάν. Η Αστάνα αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος του 2021 με 34 βαθμούς λίγο μετά το τέλος του πρώτου γύρου.

Γενικότερα η Αστάνα προσπαθεί να προσελκύει τους κορυφαίους Καζάκους παίκτες, με το ρόστερ της αυτήν την στιγμή να αξίζει 16,5 εκατομμύρια ευρώ.

To Top