Αυτά είναι τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που θα πραγματοποιούν δρομολόγια του ΟΑΣΘ (photos)

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες σε εκατό οχήματα που προμηθεύτηκε το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για τα δρομολόγια που θα εκτελούν αντί του ΟΑΣΘ. Τοποθετούνται ακυρωτικά μηχανήματα, τηλεματική και wifi.

Εργασίες προκειμένου να είναι έτοιμα τα λεωφορεία που αγόρασε το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και θα εξυπηρετούν τα δρομολόγια εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΚΤΕΛ έχει αγοράσει εκατό συνολικά οχήματα, τα οποία αυτή την περίοδο βρίσκονται στην Αθήνα και βάφονται σε λευκό χρώμα. Τα οχήματα πάνω τους θα φέρουν το λογότυπο του ΚΤΕΛ. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται στα οχήματα αυτή την περίοδο περιλαμβάνουν την τοποθέτηση ακυρωτικών μηχανημάτων και την εγκατάσταση συστήματος τηλεματικής.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Στέφανος Τσόλης τα οχήματα θα διαθέτουν επίσης πρόσβαση στο διαδίκτυο (wi fi). «Τα οχήματα είναι αστικού και ημιαστικού τύπου» σχολιάζει.

Ως προς την χωρητικότητα έχουν εξασφαλιστεί λεωφορεία με τρεις πόρτες τα οποία διαθέτουν 25 θέσεις καθήμενων και 60 όρθιων αλλά και οχήματα με δυο πόρτες στα οποία οι θέσεις για καθήμενους είναι 35 και για όρθιους 60.

Όπως εκτιμά ο κ. Τσόλης η σύμβαση του υπουργείου Μεταφορών με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης (θα την υπογράψει ο ΟΣΕΘ με τα ΚΤΕΛ και τον ΟΑΣΘ) με την οποία θα εκχωρείται μέρος του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ θα υπογραφεί τις προσεχείς εβδομάδες και τα πρώτα λεωφορεία θα βγουν στο δρόμο στις αρχές Φεβροαρίου.

«Αυτή τη στιγμή από τον ΟΑΣΘ πραγματοποιείται το 55% των δρομολογίων εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης εξαιτίας της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός. Όταν θα βγουν τα λεωφορεία μας στους δρόμους θα πραγματοποιούν όλα τα δρομολόγια, όπως άλλωστε είμαστε υποχρεωμένοι» καταλήγει ο κ. Τσόλης.

Πηγή: makthes.gr

To Top