Βανγκέλι: «Ήταν δύσκολο να φύγω από τον Άρη»

Για το συναισθηματικό δέσιμο με τον Άρη, που τον δυσκόλεψε στο να αποφασίσει να πει το «ναι» στην Τσερνομόρετς Οδησσού, αλλά και για την ευνοϊκή μεταχείριση που έχουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός από τη διαιτησία, μίλησε ο Κρίστι Βανγκέλι στον ουκρανικό Τύπο.

«Ήταν δύσκολο για μένα να φύγω από τον Άρη, στον οποίο αγωνίστηκα για 10 χρόνια. Οι οπαδοί δεν ήθελαν να φύγω. Και στην Τσερνομόρετς οι οπαδοί είναι παθιασμένοι και δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα στο γήπεδο, στηρίζοντας δυναμικά την ομάδα. Η τωρινή μας έδρα δεν αρκεί, αλλά θεωρώ πως στο νέο μας γήπεδο η ατμόσφαιρα θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή», είπε ο πρώην αμυντικός των «κίτρινων».

Παράλληλα, σε ερώτηση για τη διαιτησία στην Ελλάδα και την Ουκρανία, σχολίασε: «Δεν θέλω να μιλάω για τη διαιτησία. Ωστόσο, θεωρητικά στην Ελλάδα επικρατεί η ίδια κατάσταση με την Ουκρανία. Όταν παίζεις κόντρα στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό, είναι πολύ σπάνιο να αποφύγεις να σου καταλογίσουν ένα αμφισβητούμενο πέναλτι. Όμως πιστεύω πως η Τσερνομόρετς είναι μεγάλη ομάδα και δεν πρέπει να την απασχολούν τέτοια προβλήματα».

Ο Βανγκέλι μίλησε επίσης με θετικό τρόπο για το επίπεδο του ουκρανικού πρωταθλήματος: «Το πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό. Είναι αξιοπρόσεκτο πως όλες οι ομάδες έχουν παίκτες υψηλού επιπέδου. Περίπου, έτσι ήταν και η κατάσταση στην Ελλάδα, όπου παίζεται γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Μου αρέσει το κλίμα στην Τσερνομόρετς. Στο πρώτο παιχνίδι μου χάσαμε από την Βόρσκλα Πολτάβα. Στο δεύτερο κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου δεν αξίζαμε την ήττα. Η Τσερνομόρετς έχει μέλλον και θα γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι με τον καιρό».

To Top