Βασιλειάδης: «Αδύνατον να έλθω σε επαφή με την ΕΟΚ»!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ κι εξήγησε πως παρά το γεγονός ότι έβαλε τους παράγοντες των ομάδων στο ίδιο τραπέζι, ήταν αδύνατον για τον ίδιο να έρθει σε επαφή με την ΕΟΚ.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη! 

Ο Γιώργος Βασιλειάδης παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΠΟΡ FM 94,6 εξηγώντας πως η Ελληνική Ομοσπονδία ήταν απούσα όλον αυτόν τον καιρό.

Για την αντιμετώπιση που είχε η κυβέρνηση στο μπάσκετ σε σχέση με το ποδόσφαιρο είπε: «Θα έχει ενδιαφέρον να το απαντήσω, γιατί άκουσα τις δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια και με εξόργισαν στο κομμάτι περί ανικανότητας. Στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, προσπαθήσαμε να βάλουμε 5-10 κανόνες, σε πράγματα που δεν μπορεί να παρέμβει η κυβέρνηση. Όταν ανέλαβα, το πρώτο πράγμα που είχα πει είναι ότι πρέπει να σπάσουμε τις γκρίζες ζώνες και την εξάρτηση της διαιτησίας από τους παράγοντες.

Δεν νομοθέτησα εγώ για τους ξένους διαιτητές και την ξένη ΚΕΔ. Δεν τη νομοθέτησα εγώ, αλλά έπεισα τους παράγοντες για αυτό. Στο μπάσκετ συνέβη ακριβώς το ίδιο. Προσπάθησα να έρθω σε επαφή με την Ομοσπονδία, αλλά ήταν αδύνατο. Συναντήθηκα και με τη FIBA, γιατί τα όρια ξεπερνούσαν τη δική μου δικαιοδοσία. Για παράδειγμα αν θα παίζουν Έλληνες ή ξένοι διαιτητές, δεν μπορεί να το καθορίσει η κυβέρνηση. Η ΕΟΚ ήταν όντως απούσα. Αυτό δεν έχει σχέση με τη δική μου στάση.

Προσπάθησα να βρω μία λύση και τους έφερα στο ίδιο τραπέζι, όπως και στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει όμως η κομβική διαφορά με την επιτροπεία του ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί η ΕΟΚ να λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρωτάθλημα με τη μία ή την άλλη ομάδα, όταν δεν κάνει τίποτα. Πρέπει οι ίδιοι οι παράγοντες να συμφωνήσουν σε ένα τρόπο λειτουργίας. Εγώ πήρα κάθε πρωτοβουλία και κατηγορήθηκα. Έλεγαν ότι αφήσαμε πίσω όλα τα άλλα αθλήματα, ενώ έχουμε καταφέρει πολλά….».

To Top