Βούρκωσε ο Πετρούνιας κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου (video)

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου και έγραψε ιστορία, αφού είναι πλέον κάτοχος του έκτου του ευρωπαϊκού του τίτλου.

Η Super League παίζει στη Stoiximan με αμέτρητες επιλογές, 0% γκανιότα*, bet builder και ενισχυμένες αποδόσεις! *Όροι & προϋποθέσεις

Στη συνέχεια ήταν εμφανώς συγκινημένος μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου και την ανάκρουση του ύμνου της Ελλάδας.

Στη γυναίκα του, Βασιλική Μιλλούση και στις δύο του κόρες αφιέρωσε -εμφανώς συγκινημένος- το χρυσό μετάλλιο στο Μόναχο ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο Έλληνας αθλητής τόνισε ότι δάκρυσε σκεπτόμενος ότι τον βλέπουν τα «κορίτσια του» (ανέφερε μάλιστα ότι οι κόρες του τον παρακολούθησαν να αγωνίζεται για πρώτη φορά από κοντά), ενώ εξήγησε τους λόγους που καθιστούν αυτό το μετάλλιο ξεχωριστό.
«Ξεκάθαρα ήρθα για το χρυσό μετάλλιο και μόνο. Δεν πρόλαβα τους αγώνες της πρόκρισης, καθώς ήμουν χειρουργημένος. Είναι ξεχωριστό μετάλλιο για πολλούς λόγους. Είναι το 6ο, προέρχομαι από χειρουργείο. Ξεχωριστό, αφού είναι εδώ τα παιδιά μου. Με είδαν για πρώτη φορά από κοντά. Έκανα μια γρήγορη αναδρομή σ’ όλη τη δύσκολη χρονιά που είχα. Σκεπτόμενος ότι με βλέπουν τα κορίτσια μου λύγισα.
Εκτός από έναν αθλητή, όλοι ήταν νεότεροί μου. Παίζουμε με την εμπειρία και την αυτοπεποίθηση. Μέχρι το 2024 μπορούμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε πρωταθλήματα. Όλοι σκεπτόμαστε την πρώτη θέση.
Το κλίμα είναι πολύ καλό, το Μόναχο φιλοξενεί πολλούς Έλληνες. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στα κορίτσια μου. Έχω δώσει κάποιες υποσχέσεις στον εαυτό μου. Έχω δώσει και την ψυχή μου γι’ αυτό το άθλημα.
Ανοίξαμε το γυμναστήριο με τη Βασιλική και επικεντρώθηκα και εκεί, γιατί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και η ενόργανη γυμναστική στην Ελλάδα ”ματώνει” και χρειάζεται συνεχή υποστήριξη και αναβάθμιση και αυτός είναι ο στόχος μας με τη Βασιλική και ξεκίνησα την αποκατάστασή μου με στόχο καθαρά και μόνο αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μετά την 1η Οκτώβρη που έχω χειρουργηθεί, έχει περάσει τόσος καιρός χωρίς να κάτσω. Στην ουσία ούτε μία μέρα δεν έχω πάρει ρεπό, θέλω να ξεκουραστώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Νωρίτερα είχε σταθεί και στις χειρουργικές επεμβάσεις που είχε περάσει, καθώς και στην αγάπη του για τους κρίκους: «Είναι ο 6ος τίτλος στην καριέρα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω. Παίρνω δύναμη από την οικογένειά μου. Αισθάνθηκα υπέροχα που επέστρεψα μετά από δύο χειρουργικές επεμβάσεις τα τελευταία δύο χρόνια. Αγαπώ τους κρίκους, αγαπώ αυτό που κάνω. Θέλω να είμαι υγιής».

To Top