Βόλεϊ Γυναικών: Ο Άρης κόντρα στον ΠΑΟΚ στην πρώτη φάση των play-offs

Η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε τα ζευγάρια της α’ φάσης και το σύστημα διεξαγωγής των play-offs της Volley League Γυναικών.

Ο Αρης θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, σε διπλό αγώνα.

Συγκεκριμένα:

Στην Α’ φάση των πλέι οφ με τις θέσεις 1-8 οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο αγώνες (εντός-εκτός). Γηπεδούχος του πρώτου αγώνα είναι η ομάδα η οποία θα καταλάβει τη χαμηλότερη θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α’ Φάσης.

Στην περίπτωση που και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν από μία νίκη, στους δύο μεταξύ τους αγώνες, δημιουργείται βαθμολογία, όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 17 της παρούσης (3 βαθμοί για νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ, 2 βαθμοί για νίκη με 3-2 σετ, 1 βαθμό για ήττα με 2-3 σετ και Ο βαθμοί για ήττα με 1-3 και 0-3 σετ). Εάν με την βαθμολογία αυτή έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε μετά τη λήξη του 2ου αγώνα θα διεξάγεται Χρυσό Σετ (golden set-σετ ισοπαλίας) στους δεκαπέντε (15) πόντους.

Οι νικητές της Α’ φάσης προκρίνονται στα ημιτελικά, ενώ οι ηττημένες ομάδες δεν θα δώσουν άλλους αγώνες και θα καταλάβουν τις θέσεις από 5 έως και 8 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Π.Α.Ο.Κ. – Α.Σ. ΑΡΗΣ
Α.Ε.Κ. – Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil
Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Σ.Π. Θέτις
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Ο. Θήρας

Οι νικητές των αγώνων Play Off 1-8 θα αγωνιστούν μεταξύ τους μέχρι να συμπληρωθούν δύο νίκες. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Για τον καθορισμό της έδρας του πρώτου αγώνα, για οποιαδήποτε θέση, θα λαμβάνεται υπόψη η Τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Α’ Φάσης.

Οι τελικοί του πρωταθλήματος είναι στις τρεις νίκες.

To Top