«Βόμβα» στην Premier League: Ψηφοφορία για την κατάργηση του VAR

Το VAR τη φετινή σεζόν έχει σηκώσει μεγάλες αντιδράσεις στην Premier League με τις αποφάσεις που έχουν δοθεί κατά καιρούς. Αρκετοί είναι και οι προπονητές μάλιστα που έχουν μιλήσει με τα χειρότερα λόγια για το Video Assistant Referre. Κάπως έτσι σύμφωνα με το Athletic οι ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος έχουν στόχο να πάρουν… την κατάσταση στα χέρια τους.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις 6 Ιουνίου οι σύλλογοι της Premier League θα κάνουν ψηφοφορία για την κατάργηση του VAR. Μέσα στη σεζόν οι Ένωση Διαιτητών της Αγγλίας (PGMOL) έχει απολογηθεί ουκ ολίγες φορές, με τη Γουλβς μάλιστα να έχει ζητήσει την κατάργησή του.

Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να ψηφίσουν τα 2/3 των ομάδων του πρωταθλήματος, δηλαδή οι 14 από τις είκοσι ομάδες.

«Δεν υπάρχει καμία ευθύνη – όλοι απλώς αναζητούμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ποδόσφαιρο – και όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν εργαστεί σκληρά για να προσπαθήσουν να κάνουν την εισαγωγή πρόσθετης τεχνολογίας επιτυχημένη.

Ωστόσο, μετά από πέντε σεζόν VAR στην Premier League, είναι καιρός για μια εποικοδομητική συζήτηση για το μέλλον.

Η θέση μας είναι ότι το τίμημα που πληρώνουμε για μια μικρή αύξηση στην ακρίβεια των διαιτητικών αποφάσεων έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα του παιχνιδιού μας και ως εκ τούτου θα πρέπει να το αφαιρέσουμε από τη σεζόν 2024/25 και μετά», αναφέρεται στην τοποθέτηση της ομάδας από το Γουλβερχάμπτον.

To Top