ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γαλιλαίας: «Το θέμα δεν είναι οι μετοχές της ΚΑΕ, αλλά τα χρήματα! Να δημοσιοποιήσει άμεσα το πλάνο του ο ΑΣ Άρης»

Ο Χρήστος Γαλιλαίας, αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης την περίοδο 2012-16, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο μπασκετικό τμήμα, ενώ αποκάλυψε πως έχει δώσει την έγκρισή του για να είναι στη λίστα των μεσεγγυούχων του ΑΣ.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio…

Για το ότι ζει στην Ατλάντα από το 2007 αλλά σκέφτεται τον Άρη:

«Το μυαλό μου είναι στον Άρη, ρυθμίζω τις δουλειές μου ανάλογα με τα ματς της ομάδας για να τα βλέπω. Αλλάζω καμιά φορά και τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο για να βλέπω τον Άρη!».

Για την κατάσταση στον Άρη σήμερα:

«Την άποψή μου την έχω εκφράσει κατ ιδίαν και στον Λευτέρη (σ.σ Αρβανίτη). Πρέπει να επικεντρωθούμε στο πως θα βρεθεί λύση για τον Άρη και δεν αναφέρομαι στο να μαζευτούμε 4-5 άτομα και να δώσουν ένα ποσό ο καθένας. Χρειάζεται σοβαρή λύση ανάλογη και αντάξια του μεγέθους του Άρη, που είναι ένας τεράστιος σύλλογος».

Για τη μεταβίβαση των μετοχών:

«Το πρόβλημα δε νομίζω πως είναι οι μετοχές αυτές καθαυτές. Πιστεύω πως αν υπήρχε ένας ισχυρός επενδυτής σήμερα για τον Άρη, ο Δημήτρης Γουλιέλμος δε θα έφερνε αντίρρηση και θα τις παραχωρούσε άμεσα. Το πρόβλημα στον Άρη είναι τα χρήματα, όχι οι μετοχές. Ακόμα και να είχε τις μετοχές σήμερα ο Ερασιτέχνης τι θα άλλαζε; Λεφτά υπάρχουν για να τρέξει η ομάδα άμεσα; Αυτό είναι το θέμα».

Για τον Γουλιέλμο:

«Έκανε πολλά διοικητικά λάθη, αδίκησε τον εαυτό του, απομάκρυνε ανθρώπους από τον Άρη, έφερε όμως αρκετά χρήματα στην ομάδα και δεν πρέπει να τον λοιδορούμε. Το ποσό που έχει φέρει είναι μεγαλύτερο και από αυτό που είχαμε βάλει εμείς που είχαμε εμπλακεί διοικητικά στον Άρη και απ’ όσο πληροφορούμαι είναι μεταξύ περίπου 1-1,5 εκατομμύριο ευρώ. Μου έκανε πρόταση να μπω διοικητικά, όμως αρνήθηκα γιατί παθιάζομαι με τον Άρη και δεν μπορώ να είμαι διακοσμητικός καθώς ο κ. Γουλιέλμος διοικεί μόνος του».

Για το πλάνο που έχει ο ΑΣ Άρης για την επόμενη μέρα:

«Θα πρέπει οι άνθρωποι του ΑΣ να δημοσιοποιήσουν άμεσα το πλάνο που έχουν. Δεν καταλαβαίνω αυτή την εμμονή με την απαίτηση της απόκτησης πρώτα των μετοχών της ΚΑΕ. Ποιο είναι αυτό το βιώσιμο πλάνο; Το ότι μπορεί να πάρει το Παλέ ο Άρης και έτσι θα σωθεί; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και τα έχω πει στον Λευτέρη (Αρβανίτη). Μακάρι αυτό το πλάνο να είναι τόσο σίγουρο ώστε να είναι εξασφαλισμένη η αξιοπρεπής πορεία της ομάδας τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν. Σημασία έχει να υπάρχει αυτή η λύση αλλά θεωρώ η μη δημοσιοποίηση του πλάνου δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο».

Για την παρουσία τους στους μεσεγγυούχους:

«Έχω δώσει το ΟΚ για να είμαι στο μεσεγγυούχους του ΑΣ, όμως επαναλαμβάνω πως δεν είναι αυτή η λύση. Πρέπει να κάνει ο καθένας ότι μπορεί με τις δυνάμεις του για να βοηθήσει την κατάσταση».

Για κάποιο εναλλακτικό σχέδιο:

«Να μην ξεχνάμε πως Παπαγεωργίου και Αρβανίτης βρίσκονται σε δύσκολη θέση γιατί ως πρόεδροι έχουν όλα τα χρέη στην πλάτη τους. Οπότε σίγουρα έχουν έναν παραπάνω λόγο να ψάχνουν λύσεις για να μην βρεθούν μπλεγμένοι. Είναι τεράστια η ευθύνη που κουβαλούν. Ενδεχομένως θα πρέπει να μπει στο τραπέζι και ένα σχέδιο το οποίο δεν στηρίζεται στη μεταβίβαση των μετοχών για να υπάρχει και μια εναλλακτική λύση για να σωθεί η ομάδα.

Κανονικά πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ όλων. Ας καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν μια συμβιβαστική λύση. Είχα προτείνει να ανατεθεί το μάνατζμεντ της ομάδας στον κ. Αρβανίτη και τους συνεργάτες του γιατί έχει την εμπειρία να το «τρέξει» αυτό το κομμάτι. Και ας είναι ο κ. Γουλιέλμος μεγαλομέτοχος. Χρειάζεται συστράτευση για το καλό του Άρη».

To Top