ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γεραπετρίτης: «Το πρόβλημα του Άρη υπερβαίνει τις δυνατότητες της Πολιτείας» (video)

O υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ, κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση ακροατή, για τις δεσμεύσεις του στο θέμα του Άρη.

Η απάντησή του:

Δέχομαι σωρηδόν μηνύματα από φίλους του Άρη και θα ήθελα να ξεκαθαρίσω το εξής. Ο Άρης έχει σε βάρος του μια σειρά από αποφάσεις δικαστές της ΦΙΦΑ, αυτό δημιουργεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα διότι όπως γνωρίζεται η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει σε ζητήματα στα οποία έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις και μάλιστα διεθνών οργανισμών όπως είναι η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Παρόλα αυτά όμως εγώ προσωπικά προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα, συντάξαμε μια επιστολή νομική η οποία διευκολύνει τον Άρη ούτως ώστε οι όποιες αποφάσεις να μην καταλαμβάνουν αλλά να ισχύουν μόνο για το μέλλον. Η επιστολή έχει σταλεί δια του υπουργείου Αθλητισμού στη ΦΙΦΑ.

Εγώ προσωπικά είχα επικοινωνία με τη ΦΙΦΑ έτσι ώστε να δοθεί μια ανάσα στον Άρη για να συμμετέχει. Να μην υπάρξει δηλαδή απαγόρευση μεταγραφών και να μπορέσει να συνεχίσει την πορεία του. Είμαστε πάνω από το πρόβλημα, δυστυχώς υπερβαίνει τις δυνατότητες της πολιτείας επειδή είναι ζήτημα αποκλειστικά και μόνο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Θέλω όμως να διαβεβαιώσω ότι στο μέτρο που μπορούμε θα γίνει απολύτως ότι είναι δυνατό και εγώ έχω κάνει ότι περνάει από το χέρι μου και θα συνεχίσω να το πράττω».

 

To Top