ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γιαννάκης: “Παιδιά ελάτε στο γήπεδο! Η ομάδα είναι δική σας! Άσχημο είναι να αγαπάς μια τέτοια ομάδα;”

Ξέσπασε ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετά τον αγώνα με τη Νίμπουρκ! Μίλησε για όλους και για όλα, είπε πράγματα που θα συζητηθούν, άνοιξε πολλά κεφάλαια για συζήτηση σε όλα τα επίπεδα.

Ο τεχνικός του Άρη είπε: “Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Μπήκαμε στο παιχνίδι με προβλήματα, ο Μπένσον δεν προπονήθηκε, είπε ότι πονούσε στον ώμο του. Προερχόμασταν από άσχημη ήττα και παίζαμε απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει εμπειρία, έχει ικανότητα, με παίκτες που παίζουν χρόνια μαζί, παίζουν στη Τσεχία χωρίς αντίπαλο.

Οι φίθαθλοι αγαπούν τον Άρη, αλλά τον αγαπούν με περίεργο τρόπο. Ήρθα εδώ να βοηθήσω και να βγάλω τα θετικά της δυναμικής του Άρη και του κόσμου του. Ο κόσμος του Άρη είναι η δύναμη του. Τα προηγούμενα χρόνια, στη γενιά μου, οι παίκτες έφεραν τον κόσμο στο γήπεδο. Σήμερα ο κόσμος πρέπει να φέρει τους παίκτες.

Παίξαμε πολύ καλό παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς ξένους. Δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας, με πολλή πίεση, τα δώσαμε όλα. Είμαι πολύ περήφανος για το δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Άρη πρέπει να δείχνει αυτό το πρόσωπο όλο το χρόνο, αλλά είναι δύσκολο, γιατί παίζουμε με λίγους παίκτες, έχουμε δύο παιχνίδια τη βδομάδα και δεν προλαβαίνουμε να προπονηθούμε. Σήμερα δείξαμε πώς θέλουμε να παίξουμε. Με ομαδικό πνεύμα, με επιθετικότητα. Οι παίκτες καταλαβαίνουν και έδειξαν στον κόσμο ότι ακόμα κι αν κάποιους δεν τους συμπαθούν, είναι εδώ για να βοηθήσουν. Ελπίζουμε τις επόμενες μέρες να προσθέσουμε παίκτες στην ομάδα μας. Δεν χρειαζόμαστε κάποιον να πάρει από το χέρι την ομάδα, περιμένουμε παίκτες να υποστηρίξουν αυτό που κάνουμε.

Η ομάδα έχει οικονομικά προβλήματα, μη περιμένετε παίκτες που υπήρχαν στην ομάδα πέρσι ή πρόπερσι. Αν έχουμε υποστήριξη, θα παίζουμε καλύτερα. Σήμερα δείξαμε πώς μπορούμε να παλεύουμε. Αν δεν έβαζαν μεγάλα σουτ στο τέλος, θα κερδίζαμε. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Τους περιμένω να επιστρέψουν για προπόνηση και να κάνουμε σκληρή προπόνηση”.

Ο τεχνικός του Άρη πρόσθεσε: “Να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε να μας συμπαρασταθεί. Όλοι έχουμε διάθεση να κάνουμε το καλύτερο γι’ αυτή την ομάδα. Ο Άρης είναι όλων μας. Πρέπει να το καταλάβει ο καθένας αυτό, να έρθει εδώ και να πείσει κι αυτούς που έχουν κριτική στάση, ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να γίνουμε η ομάδα που όλοι ονειρευόμαστε. Είναι σαν να έχουμε έναν παίκτη που μπορεί να σουτάρει καλά, να πηδάει καλά, αλλά να μη κάνει προπόνηση, να μη δίνει πάσα”.

Έκανε έκκληση στον κόσμο: “Παιδιά ελάτε στο γήπεδο! Η ομάδα είναι δική σας. Παρακινήστε τα παιδιά να δώσουν τη ψυχή τους. Η ομάδα έχει δυνατότητες. Η νευρικότητα δημιουργεί ανθρώπους που δεν δουλεύουν υπέρ της ομάδας. Η ομάδα χρειάζεται συμπαράσταση. Αν θέλαμε να παίζουμε όλοι σαν το Νικ (Γκάλη), θα είχαμε πλακωθεί τότε. Δεν είναι όλοι νικ. Κάποιος θα είναι Δοξάκης, κάποιος θα είναι Λευτέρης, κάποιος θα είναι Παναγιώτης. Κάποιος θα είναι φίλαθλος. Άσχημο είναι να αγαπάς μια τέτοια ομάδα; Δεν είναι πολύ ωραίο να αγαπάς τον Άρη;”

Ρωτήθηκε αν νιώθει προδομένος από τη διοίκηση και απάντησε: “Πρέπει να είμαστε στην ίδια πλευρά, κι ας έχουμε διαφορές. Εγώ λέω στους παίκτες μου ότι προσπαθώ να τους παρακινήσω για να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες. Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, το ξέρετε όλοι… Παρότι υπάροχυν αυτά τα προβλήματα οι περισσότεροι που μπορούν να βοηθήσουν, γυρίζουν τη πλάτη. Ούτε καν μιλάνε για την ομάδα! Παίζουμε χωρίς ξένους. Κι αυτοί που έχουν φύγει, δεν έχουν φύγει, είναι εκτός ρόστερ απλώς. Υπάρχει μια διαδικασία για να φύγουν. Η διοίκηση πρέπει να φέρει παίκτες. Εγώ δεν έχω σταματήσει να παλεύω. Μπορώ να δουλέψω με το οποιοδήποτε παιδί. Έχετε υπομονή να περιμένετε το οποιοδήποτε παιδί; Εγώ δεν φοβάμαι να περιμένω. Αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν, γυρνούν τη πλάτη τους. Η ομάδα είναι μεγάλη, ας το καταλάβουμε αυτό όπως και ότι το άθλημα είναι ομαδικό.

Θέλω αυτά τα παιδιά να παλεύουν όποιοι κι αν είναι. Εγώ είμαι εδώ για να δουλέψω και να τσακαλωθώ. Δεν φοβάμαι. Εχω ξεκινήσει από πολύ χαμηλά. Με έχετε δει να τα σπάω, αλλά έριχνα βουτιές. Στο τέλος υπήρχε συν. Τέτοια ομάδα θέλουμε να κάνουμε… Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε περισσότερο. Πράξεις θέλουμε. Θα κάνω ότι μπορώ, ότι περνάει από το χέρι μου για να δημιουργηθεί ένας οργανισμός που όλοι θα προσφέρουν κάτι.

Έγινε δυνατό ματς σήμερα, είχε ωραίες εικόνες. Θα τις κρατήσω και θα προσπαθήσουμε να τις κάνουμε περισσότερες”.

To Top