Γιατί είναι σημαντικό τεστ

Δυνατό τεστ θα δώσει η Εθνική Ανδρών (31/5) κόντρα στην Πορτογαλία στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ενόψει του Μουντιάλ στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Με την Πορτογαλία στις 31 Μαΐου στη Λισσαβόνα θα δώσει το πρώτο της φιλικό παιχνίδι η Εθνική Ανδρών στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Μουντιάλ το 2014.

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, χαρακτήρισε σημαντικό τεστ για την ομάδα το εν λόγω φιλικό, δεδομένου ότι θα διαπιστώσουν το βαθμό ετοιμότητας τους κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο ενόψει του Μουντιάλ.

«Θα είναι ένα πολύ σημαντικό τεστ για την ομάδα μας, διότι απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο θα μπορούμε να διαπιστώσουμε το βαθμό της αγωνιστικής μας ετοιμότητας λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των υποχρεώσεών μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Νομίζω ότι το παιχνίδι εναντίον της Πορτογαλίας θα μας εισάγει σε ένα αγωνιστικό περιβάλλον ανάλογης δυσκολίας με αυτήν που θα συναντήσουμε στην Βραζιλία. Χαίρομαι που σε αυτό το παιχνίδι θα συναντήσω οικεία πρόσωπα κι έναν προπονητή που γνωρίζω προσωπικά και καθοδηγεί την Εθνική Ομάδα της πατρίδας μου».

Ενθουσιασμένος για το φιλικό με την Εθνική παρουσιάστηκε ο προπονητής της Πορτογαλίας, Πάολο Μπέντο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε εναντίον της Ελλάδας σε μια τόσο σημαντική φάση της προετοιμασίας μας για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Γνωρίζω καλά τον προπονητή της Ελλάδας, Φερνάντο Σάντος. Ήταν ο προπονητής μου στην Σπόρτινγκ και αργότερα αντιμετωπίσαμε ο ένας τον άλλον, όταν εγώ ήμουν στην Σπόρτινγκ και εκείνος στην Μπενφίκα. Χάρηκα πολύ με την πρόκριση της Ελλάδας και ελπίζω ότι, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του μεταξύ μας αγώνα προετοιμασίας, τα πράγματα μπορούν να πάνε καλά για τις δύο Εθνικές Ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

To Top