Γιουνάιτεντ: Πλησιάζει στην πώληση του 25% στον Τζιμ Ράτκλιφ

Οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οικογένεια Γκλέιζερ, πρόκειται να οριστικοποιήσουν μια συμφωνία  στην τιμή των 33 δολαρίων ανά μετοχή με τον Τζιμ Ράτκλιφ, προκειμένου ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος να αποκτήσει το 25% των μετοχών της αγγλικής ομάδας, ανέφερε σήμερα (17/11) το «Sky News».

Η συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί αργότερα, θα θέσει τέλος σε μια διαδικασία πώλησης ενός έτους. Η οικογένεια Γκλέιζερ ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι διερευνά «στρατηγικές εναλλακτικές» για τον σύλλογο, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης και ότι ήταν ανοιχτή σε νέες επενδύσεις.

Η αποτίμηση της Γιουνάιτεντ στο χρηματιστήριο στο χθεσινό κλείσιμο ήταν σε περίπου 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια εξαιρουμένου του χρέους. Οι -εισηγμένες στο χρηματιστήριο-μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις ΗΠΑ, σημείωσαν άνοδο 8,1% στα 19,90 δολάρια στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

Αν και η συμφωνία δεν θα οδηγήσει τους Γκλέιζερς στην πόρτα εξόδου, σίγουρα θα γίνουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου, αφού ο Ράτκλιφ έχει υποσχεθεί σαρωτικές αλλαγές.

Ο Ράτκλιφ, επίσης πρόεδρος της εταιρείας πετροχημικών Ineos, αναμένεται να αναλάβει την ευθύνη της απόκτησης παικτών εάν οριστικοποιηθεί η συμφωνία, σύμφωνα με πηγές.

Ο σύλλογος ανακοίνωσε την Τετάρτη (15/11) ότι ο διευθύνων σύμβουλος Ρίτσαρντ Άρνολντ θα αποχωρήσει μετά από λιγότερο από δύο χρόνια στην θέση, ενώ και άλλα στελέχη αναμένεται να αποχωρήσουν μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Η οικογένεια Γκλέιζερ έχει αντιμετωπίσει έντονη κριτική από τους οπαδούς για τον χειρισμό αυτού του βασικού μέρους των λειτουργιών του συλλόγου. Η οικογένεια, η οποία κατέχει τους Τάμπα Μπέι Μπούκανιρς του NFL, αγόρασε την ομάδα για 790 εκατομμύρια λίρες το 2005.

Οι έξι απόγονοι του Αμερικανού επιχειρηματία Μάλκολμ Γκλέιζερ, ο οποίος πέθανε το 2014, ελέγχουν επί του παρόντος το 96% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με δικαίωμα ψήφου.

To Top