Γκουαρδιόλα: «Το ΝΑΤΟ και τα ευρωπαϊκά έθνη απέτυχαν επειδή δεν απέτρεψαν την κατάσταση»

Τη δική του άποψη για τον πόλεμο και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εξέφρασε ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

«Οι πολιτικοί θα μπορούσαν να αποτρέψουν αυτά τα πράγματα, αλλά καταλήγουν να συμβαίνουν επειδή απέτυχαν εντελώς. Συμβαίνει επειδή δεν μπορούν να το λύσουν. Αθώοι άνθρωποι υποφέρουν και συνεχίζει να συμβαίνει. Το ΝΑΤΟ και τα ευρωπαϊκά έθνη απέτυχαν».

Λόγια του προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, όταν του ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να μιλήσει για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Είναι ανησυχητικό, ο πόλεμος συνεχίζεται και η κατάσταση χειροτερεύει. Δεν είναι για ένα κομμάτι γης, ούτε για μια σημαία, αλλά μόνο για χρήματα, όπως συνέβη στη Συρία, το Αφγανιστάν ή τη Γιουγκοσλαβία με τον θάνατο αθώων ανθρώπων», πρόσθεσε ο Καταλανός προπονητής, ενώ ευχαρίστησε τις χειρονομίες και τις πρωτοβουλίες που προτείνονται από την Premier League, αλλά αναγνώρισε ότι δεν έχουν πραγματική αποτελεσματικότητα στη σύγκρουση.

«Είναι σημαντικά, αλλά τελικά είναι απλώς χειρονομίες. Όλες οι χώρες σε όλο τον κόσμο, προσωπικά και συλλογικά, κάνουν κάτι», τόνισε χαρακτηριστικά.

To Top