Γράφεται ιστορία στην Αγγλία, για πρώτη φορά διαιτητές θα φορέσουν κάμερα σώματος!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου, διαιτητές σε τοπικά πρωταθλήματα, θα φορέσουν κάμερα σώματος, σε μία κίνηση της αγγλικής ομοσπονδίας με το βλέμμα στο μέλλον!

Κάμερες σώματος θα φορέσουν δεκάδες διαιτητές σε τοπικές κατηγορίες της Αγγλίας, σε μία προσπάθεια της αγγλικής ομοσπονδίας να περιορίσει τα φαινόμενα βίας και απρεπούς συμπεριφοράς σε βάρος των διαιτητών!
Η αρχή θα γίνει από το Μίντλεσμπρο και στις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν Λίβερπουλ, Έσεξ και Ουόρσεστερ, με απώτερο σκοπό της FA η συγκεκριμένη κίνηση να επεκταθεί με ακόμα μαζικότερο τρόπο μέσα στην επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μία σκέψη με το βλέμμα στο μέλλον, με τον διευθυντή της εκτελεστικής επιτροπής της ομοσπονδίας, Μαρκ Μπούλινγχαμ να τονίζει πως αυτή η παγκόσμια καινοτομία αποβλέπει στη βελτίωση των συνθηκών που οι διαιτητές αντιμετωπίζουν στα γήπεδα, τόσο μέσα, όσο και έξω από το χορτάρι.
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που δημοσιοποιήθηκαν στο Νησί, ένα τεράστιο ποσοστό των διαιτητών δηλώνει πως φοβάται για τη σωματική του ακεραιότητα, ενώ περίπου το ένα τρίτο υποστηρίζει πως έχει πέσει θύμα σωματικής κακοποίησης από οπαδούς, παίκτες, προπονητές και παράγοντες.
Ο πρόεδρος της ένωσης διαιτητών, Πολ Φιλντ υποδέχτηκε με μεγάλη ικανοποίηση την είδηση, υπογραμμίζοντας πως ελπίζει οι κάμερες σώματος να περιορίσουν τα περιστατικά σωματικής και λεκτικής βίας, καθώς οι ζωές και η ψυχική υγεία των διαιτητών εκτίθενται σε κίνδυνο.

To Top