Γρόλλιος: Η αλήθεια για το 44, τον νόμο Ορφανού και την διέξοδο του άρθρου 99

O εκπρόσωπος του ερασιτέχνη Άρη στην ΠΑΕ, Χρήστος Γρόλλιος μίλησε για την καταβολή της δόσης για το άρθρο 44, την υπαγωγή στο άρθρο 99, το ποσό που δόθηκε στη ρύθμιση Ορφανού και το αν υπάρχει άλλη λύση για την επιβίωση του Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Για την καταβολή της δόσης των 75.000 ευρώ για το άρθρο 44 και την πλήρη τακτοποίηση της ρύθμισης Ορφανού: 

«Οι δύο αυτές ρυθμίσεις είναι ιδιαιτέρα ευεργετικές, περισσότερο ακόμα και από την υπόθεση του άρθρου 99 και πρέπει να τηρούνται απ’ ακριβός. Αυτό επιβάλλεται λόγω της εξέλιξης που υπάρχει με το άρθρο 99 και ενόψει του γεγονότος ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στο 99 οι δόσεις που αφορούν το άρθρο 44 και το νόμο Ορφανού. Καταβλήθηκαν εμπρόθεσμα με μεθοδικές κινήσεις, όσο μπορούν να γίνονται με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες στον Άρη αλλά και στην Ελλάδα».

Για το ποσό που δόθηκε στη ρύθμιση Ορφανού:

«Είναι πλήρης η συγκεκριμένη δόση, υπάρχει μηνιαία συνέπεια από πλευράς Άρη. Αναφορικά με το άρθρο 44 υπολείπονται τέσσερις αντίστοιχες δόσεις, εξαμηνιαίες. Είναι κάθε Απρίλη και κάθε Οκτώβρη και τα χρήματα της δόσης είναι 77.000 ευρώ».

Για το άρθρο 99:

«Θα υπάρξει το χρονικό διάστημα των δύο μηνών και ενδεχομένως συν ένας μήνας που θα χρειαστεί προκειμένου να ολοκληρωθούν οι συμβάσεις και οι ρυθμίσεις με τους διάφορους πιστωτές, συμπεριλαμβανομένου δημοσίου, ΙΚΑ, φυσικών προσώπων και ακόλουθος το δικαστήριο σύμφωνα με τη σειρά που θα έχει πετύχει η ΠΑΕ Άρης να επικυρωθούν οι συμφωνίες αυτές, έτσι ώστε να ξεκινήσει η υπαγωγή στο άρθρο 99, όπου πλέον η ΠΑΕ Άρης θα πρέπει να είναι συνεπής για πολύ μεγαλύτερα ποσά που αντιστοιχούν στο άρθρο 44».

Για το πόσα είναι τα χρήματα στο νόμο Ορφανού:

«Είναι 120 δόσεις αλλά δεν θέλω τώρα να πω κάτι που θα είναι ανακριβές. Πάντως τα ποσά δεν είναι δυσθεώρητα, είναι κάτι το αντίστοιχο με αυτά του άρθρου 44. Δεν παύει όμως να καταβάλλεται σταθερά και αυτή η δόση».

Για το ποσό των 250.000 ευρώ το οποίο έχει να κάνει με την εφορία:

«Υπήρχε μια ρύθμιση η οποία αφορούσε 24 ή 25 μηνιαίες δόσεις από τις οποίες έχουν καταβληθεί 7 ή 8. Εμείς ευελπιστούμε ότι με αυτά που αναμένονται να ψηφιστούν και με βάση αυτό που θα προκύψει από το άρθρο 99, να γίνουν περισσότερες οι δόσεις ώστε να μην αναγκάζεται η ΠΑΕ Άρης να καταβάλει μηνιαία 250.000 γιατί είναι ένα υπερβολικό ποσό αυτό».

Για το τι θα πρέπει να προσέξει η ΠΑΕ αν τελικά επικυρωθεί η εισαγωγή στο άρθρο 99: 

«Όταν θα εκδοθεί η απόφαση της επικύρωση στο άρθρο 99 δεν θα πρέπει να πανηγυρίζουμε, θα πρέπει όσοι ασχολούνται με την ΠΑΕ Άρης τότε, να δουλέψουν ακόμα περισσότερο, πιο εντατικά με μεγαλύτερη συνέπεια και να διαχειρίζονται τα οικονομικά την ΠΑΕ με απόλυτη ευλάβεια έτσι ώστε να είναι συνεπής η ΠΑΕ Άρης σε αυτά που θα αναλάβει κατά το δίμηνο-τρίμηνο του ανοίγματος της αρχικής απόφασης για το 99. Αν δεν είναι συνεπής θα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την βιωσιμότητα αλλά και την ύπαρξη της ΠΑΕ Άρης. Δεν είναι ότι αν μπει στο άρθρο 99 πρέπει να ηρεμήσει».

Για το αν υπάρχει άλλη λύση εκτός από το άρθρου 99 ή την πτώχευση:

«Ο τρίτος δρόμος είναι να έρθει κάποιος επενδυτής. Υπάρχει μια προϊστορία στην ΠΑΕ Άρης, με την έλευση διάφορων προσώπων που εμφανίζονταν ως επενδυτές είχαμε κακές εμπειρίες στο παρελθών και έτσι είχαν ωριμάσει οι συνθήκες προκειμένου να προσπαθήσουμε σαν ΠΑΕ Άρης να δημιουργήσουμε τη λαϊκή βάση. Είναι ένα εγχείρημα το οποίο δεν πέτυχε κατά την άποψή μου και αυτό γιατί οι άνθρωποι οι οποίοι χειρίστηκαν τις υποθέσεις από το 2004 δεν διαχειρίστηκαν σωστά τις εισροές της ΠΑΕ. Δημιούργησαν τέτοιου είδους υποχρεώσεις που πραγματικά κατέστησαν δυσχερή τη θέση της ΠΑΕ Άρης. Αν υπήρχε κάποιος που θα ενδιαφερόταν για το δικό του μαγαζί ίσος να μην είχε κάνει τέτοια ανοίγματα.

Η εύθηνη είναι αυτών που διοίκησαν από το 2004 μέχρι το 2012 και δυστυχώς με αυτή τη λογική και αυτή την εμπειρία βαδίζουμε στον Άρη. Θα πρέπει να ωριμάσει η ιδέα μέσα μας ότι αν έρθει ένας επενδυτής, κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο, να βρισκόταν μια λύση στην ΠΑΕ Άρης. Ακόμα και να μπει η ομάδα στο άρθρο 99 θα αναζητούμε επενδυτή ο οποίος θα μπορεί να καλύψει αυτά που θα αναλάβουμε κάθε χρόνο».

Για τις συζητήσεις με τους πιστωτές:

«Οι συμφωνίες που θα γίνουν πρέπει να έχουν ίση μεταχείριση με όλους τους πιστωτές. Να υπάρχουν ισότιμη μεταχείριση με όλους τους πιστωτές. Αν είναι 10% το κούρεμα να είναι 10 για όλους».

Για τις επαφές με την πολιτική ηγεσία:

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι θετικά αλλά καθημερινά αλλάζουν τα δεδομένα. Υπάρχουν απρόοπτες και απρόβλεπτες περιπτώσεις που μπορούν να επηρεάσουν και την περίπτωση του Άρη. Η ΠΑΕ Άρης είναι δυστυχώς σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και πρέπει να λύσει τα προβλήματά της μέσα σε όλα αυτά που γίνονται στη χώρα, είναι άτυχο αυτό για την ΠΑΕ».

Για το τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος:

«Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, με ταπεινότητα και επειδή έχει τραβήξει πολλά ο κόσμος του Άρη από αυτά που άκουγε και αναγκαζόταν να πιστέψει διάφορα. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση της ΠΑΕ Άρης και όχι μόνο η ΠΑΕ αλλά και η ΚΑΕ και όλος ο Άρης σαν σύλλογος. Για μένα είναι απευκταία η περίπτωση να αποκτήσει ο Άρης ένα άλλο ΑΦΜ ώστε να αποφύγει την πτώχευση. Είναι κάτι στο οποίο εναντιώνομαι γιατί θα διακόψει την ιστορία του Άρη, ο Άρης έχει τη δική του ιστορία».

To Top