ΜΠΑΣΚΕΤ

Γρόλλιος: «Τελειώσαμε με Μπάκνερ, πάμε για τους επόμενους – Μεταβιβάστηκαν οριστικά οι μετοχές»

Ο νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη , Χρήστος Γρόλλιος μίλησε για την κατάσταση στον μπασκετικό Άρη και όχι μόνο.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7…

Για το ότι έχει πλέον θέση στην πανελλήνια ομοσπονδία ξιφασκίας:

Στην τελευταίες εκλογές που έγιναν στην ομοσπονδία εξελέγην στο Δ.Σ. και ορίστηκα πρόεδρος στην επιτροπή Βορείου Ελλάδος. Αυτό είναι σημαντικό και για τον Άρη. Είναι σημαντικό ότι δηλώνει παρών σε όλες τις ομοσπονδίες. Στην ξιφασκία συγκεκριμένα πάμε πολύ καλά και στο αγωνιστικό. Έχουμε διαρκή και συνεχή παρουσία ενώ είμαστε συνέχεια μέσα στην τριάδα. Δυστυχώς υπήρχε ένα δύσκολο χρονικό διάστημα λόγω της πανδημίας, αν και συγκαταλέγεται στα πιο ασφαλή αθλήματα.

Για το μπάσκετ:

Υπάρχουν προθεσμίες τον Μάιο και τον Ιούνιο για την ΚΑΕ ώστε να ετοιμάσει φακέλους. Πέρυσι το καλοκαίρι ήταν αμφίβολη ακόμη και η συμμετοχή μας. Ξεπεράστηκε εκείνο το πρόβλημα και το στοίχημα ήταν να στηθεί μία ομάδα που κατά κύριο λόγο θα είναι ανταγωνιστική. Το σημαντικό είναι η ομάδα να είναι ήσυχη και να μπορεί να δει το επόμενο της βήμα. Για να συμμετέχεις στο επόμενο πρωτάθλημα ένα από τα προαπαιτούμενο είναι ο διακανονισμός των οφειλών της προηγούμενης περιόδου.

Για το πρώτο ban που άρθηκε:

Ο Μπάκνερ αντιλήφθηκε την κατάσταση που υπάρχει γενικότερα και στον Άρη. Μείωσε και αυτός τις απαιτήσεις του και λύθηκε δια παντός το θέμα που υπήρχε με εκείνον. Υπήρχε άρση του ban πριν από δύο χρόνια, που όμως τότε καταβλήθηκαν μόνο οι πρώτες δώσεις και τίποτα στην συνέχεια. Αυτή δεν είναι η τακτική που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Θέλουμε να τηρούμαι τις συμφωνίες τις οποίες κάνουμε.

Για το αν στόχος του Άρη είναι να κλείσει δια παντός το θέμα ban εξοφλώντας ολοκληρωτικά τους παίκτες:

Αυτό εξαρτάται με τα ποσά που έχει ο καθένας. Σε μερικούς που έχουμε μεγαλύτερα ποσά δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Αλλά πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οι δόσεις που έχουμε υπογράψει θα τηρηθούν στο 100%.

Ενώ συνέχισε:

Αυτήν την στιγμή έχουμε επτά ban, αντιμετωπίζουμε ζητήματα και σε ότι έχει να κάνει με τους Έλληνες παίκτες. Τα προβλήματα είναι διαρκή και πολλά. Κατάφερε η ΚΑΕ Άρης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σιγά-σιγά, έτσι εκδόθηκε και το δελτίο του Νετζήπογλου. Το θέμα είναι ότι οι προσπάθειες που έγιναν από την διοίκηση δεν μπορούσαν να επικοινωνηθούν γιατί υπήρχε το οικονομικό σκέλος. Ο Άρης έχει τρεις προϋπολογισμούς. Να εξοφλήσει το 99, να έχει το αγωνιστικό πλάνο και να είναι συνεπής στις οφειλές της στους παλιούς καλαθοσφαιριστές.

Για το θέμα των μετοχών:

Οι μετοχές έχουν μεταβιβαστεί και τυπικά. Αυτήν την στιγμή έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών και τυπικά. Τυπικά οι μετοχές είναι σε 19 άτομα, αλλά εφόσον η Γ.Σ. του Α.Σ. αποφασίσει κάτι διαφορετικό τότε αυτοί είναι πρόθυμοι να μεταβιβάσουν το πακέτο των μετοχών. Εντός δέκα ημερών είναι αναγκαία και η κοινοποίηση των ονομάτων αυτών στην ΕΕΑ για να είναι σύννομη η αλλαγή. Αυτό έγινε και πλέον είναι όλα όπως πρέπει.

Για το αν υπάρχει η πρόταση όποια στήριξη δοθεί από τον κόσμο να είναι ανταποδοτική:

Υπάρχουν διάφορες προτάσεις, η ΚΑΕ είναι αυτή που θα αποφασίσει. Δεν είμαι αυτήν την στιγμή σε θέση να πω περισσότερα. Η ΚΑΕ την μελετά και θα προβώ σε ανακοινώσεις σύντομα.

Για το θέμα των συμπαικτών:

Είναι ένα θέμα που δεν το χειρίζομαι και δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Υπάρχουν φίλοι του Άρη που θέλουν να βοηθήσουν. Ακούω ονόματα που έχουν την δυνατότητα να δώσουν το δικό τους λιθαράκι. Είναι Αρειανοί, το κάνουν φιλότιμο και ευελπιστώ ότι η συνεργασία θα υπάρχει.

Για το Αλεξάνδρειο:

Επειδή συμμετείχα σε διάφορες συναντήσει για το Παλέ πιστεύω ότι η προσπάθεια μας θα ευοδωθεί. Είναι κάτι που αφορά το υπουργείο αθλητισμού και την Γενική Γραμματεία.

To Top