ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γρόλλιος: “Πρέπει να μεταβιβαστούν οι μετοχές – Με Λάσκαρη δεν μπορεί να υπάρχει επόμενη μέρα”

Ο νομικός σύμβουλός του ΑΣ Άρης Χρήστος Γρόλλιος μίλησε για τις δραματικές εξελίξεις που συμβαίνουν στην ΚΑΕ και την επόμενη μέρα.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για το άθλημα τις ξιφασκίας του Άρη έχει μια ιδιαίτερη φροντίδα:

Υπάρχει μια ανοιχτή πρόσκληση σε όλους που θέλουν να ασχοληθούν με την ξιφασκία, κάθε Παρασκευή (19:30 με 21:30) Σάββατο (πρωί 9:00 με 11:00 και το απόγευμα 17:30 με 19:30) και Κυριακή 13:00 με 15:00 κάτω από την θύρα 3, όποιος θέλει να ασχοληθεί ή να παρακολουθήσει είναι ευπρόσδεκτος, γιατί έχουμε πολλά παιδιά που ασχολούνται από μικρά αλλά αυτό το άθλημα δεν έχει ηλικία.

Για το πώς βλέπει την σημερινή κατάσταση στην ΚΑΕ και την άτυπη συνάντηση του Ερασιτέχνη:

Δυστυχώς είναι μια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΚΑΕ, γιατί θα πρέπει να δούμε εάν μπορεί να επιληφθούν αυτά που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα. Ο ερασιτέχνης έχει πάρει την πρωτοβουλία να επιλύσει τα προβλήματα και σήμερα γίνεται μια συνάντηση, με πρωτοβουλία του ΑΣ Άρης που είναι και ο μοναδικός έτερος μέτοχος στην ΚΑΕ γιατί ο κύριος Λάσκαρης έχει  το 90 τοις εκατό και το υπόλοιπο 10 το έχει το ΑΣ. Ήταν η απαίτηση του Νίκου Λάσκαρη να είναι ο μοναδικός μέτοχος.

Για την δική του συμμετοχή στην ΚΑΕ όταν ανέλαβε ο Λάσκαρης:

Ιστορικά να σας πω ότι τότε με απαίτηση της πλευράς Λάσκαρη ήταν να μην ασχοληθώ με την μεταβίβαση των μετοχών, δεν υπήρχε κάτι προσωπικό, ήταν σεβαστή η απαίτηση και ενώ ήμουν ο δικηγόρος που μαζί με τον Γιώργο τον  Οικονόμου είχαμε χειριστεί την υπαγωγή της ΚΑΕ Άρης στο άρθρο 99 και μαζί πολλά άλλα. Τότε πραγματικά με ανάγκασε να είμαι καχύποπτος, ο Άρης όταν έχει μεγαλομέτοχο είτε στη ΠΑΕ είτε στη ΚΑΕ αποσύρομαι γιατί έχουν τους δικούς τους νομικούς και όταν υπάρχει πρόβλημα, τότε καλείται ο ΑΣ να βρει την λύση.

Για το αν μπορεί να επιστρέψουν οι μετοχές από τον Λάσκαρη στους προηγούμενους μετόχους:

Ουσιαστικά προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας αφιλοκερδώς για τον Άρη, άρα δεν περισσεύει κάνεις, είναι όλοι ευπρόσδεκτοι στην προσπάθεια αυτή που γίνεται, είτε είναι από απλά μέλη είτε από τον κόσμο που θέλει να βοηθήσει, οι δικηγόροι έχουμε αρκετά θέματα να μας απασχολούν, όπως το θέμα τις αναστροφής των μετοχών που υπάρχει και πρέπει να γίνουν με προσεκτικές κινήσεις αλλά προσωπικά φαντάζει αρκετά δύσκολο. Έχει λίγες σχετικά πιθανότητες, είναι κάτι δύσκολο.

Για το πώς πρέπει να εξελιχθεί η κατάσταση νομικά:

Εκφράζω την προσωπική μου άποψη, από εκεί και πέρα δεν μπορώ να μηδενίσω την σκέψη οπουδήποτε συνάδελφου, για να βρει μια λύση που μπορεί να βοηθήσει. Στα νομικά εκ του αποτελέσματος πάντα γιατί είναι άλλοι αυτοί που αποφασίζουν, υπάρχουν και αλλά τεχνικά προβλήματα όπως η  μεταβίβαση μετοχών, διορισμού διοικητικού συμβουλίου εφόσον υπάρχει έλλειψη διοίκησης μετά από τις παραιτήσεις και του κύριου Ψηφίδη και ο κύριος Νικολός, πρέπει αυτές οι παραιτήσεις να δούμε αν έχουν δημοσιοποιηθεί, οπού εκεί εξακολουθεί να υπάρχει το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών στον Νίκο τον Λάσκαρη που έχει τον πρώτο λόγο για να διορίσει διοίκηση.

Βέβαια μπορεί να κάνει μια παράλληλη αίτηση και η μειοψηφία το 10 τοις εκατό και να κριθεί από το δικαστήριο ότι είναι προς το συμφέρον της εταιρείας σε μια μεταβατική περίοδο.

Υπάρχουν πολλά ζητήματα, αυτό που καλούμαστε να συζητήσουμε, είναι να δούμε τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν και το αγωνιστικό θέμα, γιατί πρέπει η ομάδα να διατηρείται και μετά να ψάξεις να βρεις λύσεις και στα υπόλοιπα θέματα. Τα τρέχοντα ζητήματα θα πρέπει να επιλύονται και τυχόν θέματα που έχουνε προκύψει με προσφυγές από άλλους παίκτες παλιότερα και άλλες οφειλές που έχουν μείνει πρέπει να υπάρξει κάποια επαφή με την πλευρά του κύριου Λάσκαρη.

Για την γενική συνέλευση:

Ο ερασιτέχνης έχει κοινοποιήσει με βάση τα δικαιώματα της μειοψηφίας σε μια ανώνυμη εταιρεία κοινοποίησε εξώδικο εδώ και μερικές εβδομάδες οπού ζητά από την ΚΑΕ Άρης να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση και να γίνει αυτόκλητα να γίνει γενική συνέλευση γιατί ο ΑΣ είναι πρόθυμος να παραστεί  στην γενική συνέλευση και πρέπει να γίνει αμέσως, επομένως υπήρξε μια ανακοίνωση της ΚΑΕ να συγκαλέσει γενική συνέλευση για να συζητηθούν κάποια θέματα για να διαλευκάνουν την εικόνα τις οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η ΚΑΕ, γιατί ο ΑΣ Άρης δεν θέλει να βασίζεται σε αυτά που ακούγονται αλλά σε πραγματικά στοιχεία όπως αυτά που υπάρχουν στα επίσημα βιβλία της ΚΑΕ.

Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει με την πρωτοβουλία αυτή, σήμερα της σύγκλισης όλων αυτών των παραγόντων και όταν λέμε παραγόντων δεν μιλάμε αποκλειστικά για παράγοντες, αλλά άνθρωποι που θέλουν να συνδράμουν, που θέλουν να βοηθήσουν και να πουν την γνώμη τους.

Δεν αποκλείεται  η σύγκλιση γενικής συνέλευσης των μελών του ΑΣ Άρης προκειμένου το ανώτατο συλλογικό όργανο να δώσει την εντολή στο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο που είναι διορισμένο από το πρωτοδικείο να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες και τι πρωτοβουλίες,  έτσι έστω να λειτουργήσει σύντονα όλων των μελών και όλων των Αρειανών.

Για το αν συμφωνεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει επόμενη μέρα με Λάσκαρη στην ΚΑΕ:

Τα αποτελέσματα είναι αυτά που κρίνουν του πάντες και με αυτό το δεδομένο, όλοι καταλαβαίνουμε τι λέω. Ο νοών νοείτο, πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες συντονισμένες και οπωσδήποτε να υπάρξει η έκφραση της βούλησης του Λάσκαρη.

Για το αν μπορεί να γίνει μεταβίβαση μετοχών:

Είναι ένα θέμα που δεν έχω δει τα έγγραφα, υπάρχουν θέματα και προβλήματα σε αυτόν τον τομέα που πρέπει να συζητήσουμε και να δούμε τι έγγραφα μπορούμε να συγκεντρώσουμε για να σας απαντήσω, είναι καλό να ενημερωθούν και τα μέλη γιατί γι’ αυτό γίνεται και η σημερινή συνάντηση  αλλά δεν είναι ένα θέμα συζήτησης δημόσια προς το παρόν, πάντως πρέπει να διερευνηθεί αν μπορεί να γίνει μεταβίβαση των μετοχών και να βρεθεί μια μέση λύση, επομένως είναι θέματα που θα απασχολήσουν τον ΑΣ σήμερα στην συνάντηση που θα γίνει στις 8 ώρα.

Η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού καλείται να εγκρίνει την τυχόν μεταβίβαση των μετοχών, αυτή η μεταβίβαση  θα περάσει από την έγκριση της επιτροπής, διαφορετικά δεν είναι έγκυρη, το ένα πρόβλημα είναι αν είναι πρόβλημα μεταβίβασης και το άλλο είναι η διοίκηση η εκπροσώπηση  της εταιρείας πως διοικείται  και ποιος διοικεί αν μπορεί ο Νίκος Λάσκαρης να μπορεί να βοηθήσει ως μεγαλομέτοχος στην επίλυση των προβλημάτων, το τρίτο είναι να υπάρξει μια τακτοποίηση οικονομικών θεμάτων και το τέταρτο είναι το αγωνιστικό κομμάτι καθαρά, να κοιτάξουμε την ομάδα και τους παίκτες, είναι τέσσερα πολύ βασικά ζητήματα αυτά.

Γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει μια ουσιαστική επαφή μαζί του, στην οποία θα εκφράσει την αληθινή βούληση του και τις αληθινές δυνατότητες που έχει. Έχουμε ένα κοινό στόχο γύρω από την ομάδα, δεν είναι επιταγή, προσταγή ή ευχή , είναι αυτό που ήθελα να υπάρχει γιατί έχουμε φτάσει σε άσχημη κατάσταση τα τελευταία χρόνια σε ΠΑΕ και ΚΑΕ που λένε όλοι θα βοηθήσουν και ακούγεται κοινότοπο  αλλά πραγματικά αυτή τη στιγμή πρέπει να νιώθουμε όλοι Αρειανοί.

To Top