Δεν έχουν θεωρήσει τα δελτία στον ΠΑΟΚ, χάνουν το Τσάμπιονς Λιγκ αν κάνει ένσταση η ΑΕΚ

Για αντικανονική συμμετοχή 12 παικτών του ΠΑΟΚ γίνεται λόγος στο “τρίτο ημίχρονο” του ντέρμπι, με την ΑΕΚ να έχει δικαίωμα ένστασης λόγω των ληγμένων δελτίων υγείας.

Η ΑΕΚ έχει δικαίωμα μέσα στις επόμενες 48 ώρες να κάνει ένσταση. Αν η ΑΕΚ κάνει ένσταση τότε μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι στα χαρτιά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το πρόβλημα του ΠΑΟΚ υφίσταται εδώ και 15 μέρες αλλά δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη των υπολοίπων ομάδων που αντιμετώπισε και αποτελεί άγνωστο μέχρι τώρα αν προλαβαίνει ενόψει του αγώνα με τον Άρη την Κυριακή.

Η εν λόγω είδηση επιβεβαιώνεται και από την πλευρά του ΠΑΟΚ αναφορικά με τα δελτία υγείας 12 ποδοσφαιριστών της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Τα συγκεκριμένα δελτία έπρεπε να ανανεωθούν μετά τις 30/6 κάτι που δεν έγινε και ως εκ τούτου η ΑΕΚ έχει το δικαίωμα να ασκήσει εντός 48 ωρών ένσταση και να κερδίσει «στα χαρτιά» την αναμέτρηση (0-0) του ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με το άρθρο 23 του ΚΑΠ, η ένσταση για αντικανονική συμμετοχή δεν καταχωρείται στο φύλλο αγώνα αλλά κατατίθεται στην διοργανώτρια αρχή, μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες από την ημέρα του αγώνα η οποία δεν υπολογίζεται. Το 48ωρο λοιπόν, αρχίζει από την Πέμπτη 16/7.

Πιο συγκεκριμένα οι «κιτρινόμαυροι» της ΑΕΚ αναφέρουν πως πριν την έναρξη του αγώνα ο τέταρτος ρέφερι της αναμέτρησης Διαμαντόπουλος, κάλεσε τους εκπροσώπους και των δυο ομάδων (Δημητριάδη και Καρυπίδη) και τους ενημέρωσε για το σχετικό πρόβλημα, των ληγμένων δελτίων υγείας που υπάρχουν στους φιλοξενούμενους και ότι δεν ήταν ανανεωμένα, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ, κάτι που αφορά την κανονικότητα της συμμετοχής τους στο παιχνίδι.

Ο Διαμαντόπουλος τότε έκανε γνωστό ότι θα το αναφέρει στο φύλλο αγώνα και το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά, όμως η ΑΕΚ διατηρεί το δικαίωμα ένστασης σε διάστημα 48 ωρών.

Μάλιστα μετά έγινε γνωστό ότι ο 4ος κατέγραψε πως με βάση το άρθρο 18 του ΚΑΠ η συμμετοχή των 12 ποδοσφαιριστών ήταν αντικανονική και μάλιστα κράτησε τα δελτία τους.

Από τις 5 Ιουλίου τρέχει αυτή η κατάσταση. Όπερ σημαίνει ότι τα δελτία δεν ήταν θεωρημένα ούτε στο ματς ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (διαιτητής ο Σκόμινα) που και να το εντόπισαν αποκλείεται ο Αλαφούζος να έκανε ένσταση στον Ιβάν. Ούτε βέβαια στο Καραϊσκάκη.

Βέβαια και στο ΟΑΚΑ ο 4ος διαιτητής Έλληνας ήταν. Αλλά δεν ήταν… μόνος του. Είχε τον σχολαστικό Ντάνι Μακέλι πάνω από το κεφάλι του. Πριν από την έναρξη του αγώνα λοιπόν ο τέταρτος διαιτητής της συνάντησης, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, φώναξε τους εκπροσώπους και των δυο ομάδων, Βασίλη Δημητριάδη και Χρήστο Καρυπίδη, και τους ενημέρωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα δελτία του ΠΑΟΚ διότι δεν είναι θεωρημένα από τις αρχές του μήνα. Εν τέλει 12 από τους παίκτες των φιλοξενούμενων από όσους αγωνίστηκαν στο ΟΑΚ είχαν αθεώρητα δελτία.

To Top