Δεσμευτικό πόρισμα της ΕΕΑ για αποβολή ΠΑΟΚ και Ξάνθης από το πρωτάθλημα!

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπέγραψε με κάθε επισημότητα το σκάνδαλο πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης – Οικογένειας Σαββίδη. Ανακλήθηκε το πιστοποιητικό και των δύο ΠΑΕ, με την ελληνική δικαιοσύνη να έχει μια μεγάλη ευκαιρία να εφαρμόσει τους νόμους και να τιμωρήσει την αλαζονεία και την διαπλοκή!

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξέδωσε δεσμευτικό πόρισμα, με το οποίοι ανακαλεί τα πιστοποιητικά και των δύο ΠΑΕ, για την υπόθεση της πολϋιδιοκτησίας, αλλά και για την αλλαγή μετοχικής σύνθεσης της Ξάνθης.

Αυτό που έχει σημασία να τονίσουμε, είναι ότι η ΕΕΑ δεν εισηγείται κάτι. Υπάρχει πόρισμα και μάλιστα δεσμευτικό για όλους τους ποδοσφαιρικούς και μη φορείς, από την αρμόδια επιτροπή για το θέμα των αδειών.

Πλέον, τα αρμόδια όργανα της Super League (πρωτοβάθμιο) και εν συνεχεία της ΕΠΟ, αυτό που μπορούν να κάνουν, είναι να επιβάλλουν ποινές. Να αποφασίσουν πώς πρέπει να τιμωρηθούν οι δύο ΠΑΕ και όχι να κρίνουν το πόρισμα. Το πόρισμα είναι σαφές, δεσμευτικό και δεν επιδέχεται κρίσης ή αμφισβήτησης.

Είναι ξεκάθαρο, επίσης, και αυτό είναι και το πιο σοβαρό από όλα, ότι το πόρισμα της ΕΕΑ αναφέρει με κάθε επισημότητα και χωρίς καμία περιστροφή, ότι υπάρχει σαφής περίπτωση πολυϊδιοκτησίας μεταξύ του ΠΑΟΚ, Ξάνθης, Οικογένειας Σαββίδη, με παρένθετο πρόσωπο τον ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη, Ιωάννη Καλπαζίδη.

Και επειδή ακριβώς επιβεβαιώνεται η πολυϊδιοκτησία και επίσημα, από το αρμόδιο όργανο για να ελέγξει τα στοιχεία και τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν, το πόρισμα είναι δεσμευτικό.

To Top