Δεύτερο χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα, από τις Τσιαβού-Γιαζιτζίδου στη κωπηλασία!

Το δεύτερο (χάλκινο κι αυτό) Ολυμπιακό μετάλλιο για την Ελλάδα κέρδισαν σήμερα η Αλεξάνδρα Τσιαβού και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου, κατακτώντας την τρίτη θέση στην κωπηλασία και συγκεκριμένα στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Το ελληνικό δίδυμο ξεκίνησε εντυπωσιακά στον τελικό, αλλά μετά τα 1000 μέτρα, οι Βρετανίδες πήραν διαφορά ασφαλείας, αφήνοντας την Ελληνίδες να παλεύουν με τις Κινέζες για τη δεύτερη θέση. Τελικώς το αργυρό μετάλλιο χάθηκε μόλις για 16 εκατοστά του δευτερολέπτου!

Η Τσιαβού τόνισε πως “το αφιερώνω σε όποιον χαίρεται για μένα. Γιορτάζουν η Καστοριά, η Ηγουμενίτσα, τα Γιάννενα, κάθε μια από τις πόλεις που έχουν εδώ αθλητή. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την κούρσα. Να στεναχωρηθώ που χάσαμε το αργυρό για μια κουπιά; Να χαρώ; Δεν ξέρω. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο σε εμάς, σε όλους τους ανθρώπους που μας έδιναν δύναμη όλες αυτές τις μέρες μέσω των μέσων κοινωνικοποίησης. Να σας πω πως στα τελευταία 200 μέτρα σκεφτόμουν την οικογένεια και τους φίλους μου που στερήθηκαν για να έρθουν εδώ για αυτόν τον αγώνα. Ήθελα να τους κάνω να χαρούν”.

Η Γιαζιτζίδου δήλωσε πως “αγγίξαμε το χρυσό και σε ένα σημείο. Έχουμε αυτό το μετάλλιο στην πλάτη μας, ναι στην πλάτη μας. Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν γιατί μόνο οι δυο μας γνωρίζουμε πόσο χρόνο έχουμε περάσει στον Σχοινιά και μέσα στη βάρκα”.

 

To Top