Διευθύντρια Γυμνασίου στην Θεσσαλονίκη απαγορεύει κοντές φούστες και σορτσάκια

Μοιάζει απίστευτο, όμως είναι αληθινό. Η διευθύντρια του 15ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης απαγορεύει στις μαθήτριες του σχολείου να φοράνε φούστες και κοντά παντελόνια, επικαλούμενη την… ευπρέπεια και την αισθητική.

Πρόκειται για μια συνθήκη βγαλμένη από τις πιο μαύρες σελίδες του εκπαιδευτικού παρελθόντος της χώρας, όταν οι μαθητές και μαθήτριες υποχρεώνονταν σε συγκεκριμένες ενδυματολογικές επιλογές και στην χρήση σχολικής στολής.

Όπως καταγγέλλουν γονείς μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου, η διευθύντρια για να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη απόφαση, που παραβιάζει την ελευθερία έκφρασης των μαθητριών της, επικαλείται τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, ο οποίος επικυρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Ωστόσο, ο κανονισμός δεν αναφέρει τίποτα για κοντά παντελόνια και φούστες:

Όπως αναφέρουν οι γονείς που έχουν εκδηλώσει την έντονη διαφωνία τους με τις συγκεκριμένες πρακτικές, τόσο στον Σύλλογο Γονέων, όσο και στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του υπουργείου, τα κορίτσια είναι υποχρεωμένα να φορούν μόνο μακριές φούστες και παντελόνια.

Το συγκεκριμένο αναχρονιστικό μέτρο επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί και στα αγόρια μαθητές του σχολείου.

Σύμφωνα με το altherthess.gr όπως αναφέρει γονέας σε επιστολή προς την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, «στην εποχή που ο σεξισμός αγριεύει όπως όμως και οι αντιδράσεις, έρχεται ένα σχολείο να «ποινικοποιήσει» τα… σορτς των παιδιών υπό τον φόβο ποιου; Τυχόν παρενόχλησης; Θυματοποιούνται δηλαδή τα παιδιά με «προκλητικά» ρούχα και δεν γίνεται συμβουλευτική όσον αφορά τον σεβασμό απέναντι στον άλλο και την αμφίεσή του; Πώς αλήθεια, κρίνεται η ευπρέπεια; Με ποιο μήκος φούστας; Παντελονιού;».

Το ThessToday.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τη διευθύντρια του σχολείου, όμως δεν κατέστη δυνατό. Ωστόσο, κύκλοι του 15ου Γυμνασίου ανέφεραν στο ThessToday.gr ότι «δεν έγιναν ακριβώς έτσι τα πράγματα».

Πηγή: thesstoday.gr

To Top