Διευκρινήσεις Χαρδαλιά για απαγόρευση κυκλοφορίας και μάσκα παντού

Ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε πώς μπορούν να μετακινούνται όσοι εργάζονται κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας (00:30-05:00) και ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Διευκρινήσεις σχετικά με τα νέα μέτρα, που ανακοίνωσε την Πέμπτη (22/10) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων εξήγησε πώς μπορούν να μετακινούνται όσοι εργάζονται κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας (00:30-05:00) και ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Για απαγόρευση κυκλοφορίας:

  • Οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι των ΜΜΕ μετακινούνται με την ιδία διαδικασία που μετακινούνταν κατά την περίοδο του lockdown της πρώτης φάσης της πανδημίας.
  • ​Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να φέρουν βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας από τον εργοδότη.
  • Σε περιπτώσεις άλλων εργαζομένων φυσικών προσώπων, που πρέπει να μετακινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης, όπως ελεύθερων επαγγελματιών επιτηδευματιών, απασχολούμενων, συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο που θα βρίσκεται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.
  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατ’ εξαίρεση μετακίνησή τους πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο

Υποχρεωτική χρήση μάσκας:

  • Εξαιρούνται όσοι κάνουν άσκηση σε εξωτερικό χώρο,
  • Οδηγοί που είναι μόνοι τους στο αυτοκίνητο ή με συγγενείς πρώτου βαθμού.
  • Στη γυμναστική, στα σχολεία, δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, στα διαλλείματα, όμως, είναι!

Επίσης, τόνισε: «Στα κέντρα διασκέδασης και στα μπαρ απαγορεύεται ρητά η ζωντανή μουσική και η διασκέδαση γίνεται αποκλειστικά με καθήμενους και πληρότητα 30% της αδείας, ενώ στην εστίαση επιτρέπεται η ζωντανή μουσική έως τρία άτομα χωρίς μικροφωνική, με υποχρεωτικά όλους τους πελάτες καθήμενους και 50% των προβλεπόμενων καθισμάτων της αδείας τους».

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμη: «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και για να μην εξελιχθούν τα πράγματα προς το χειρότερο πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα, να περιορίσουμε τον ρυθμό μετάδοσης του ιού».

To Top