Δικηγόρος Μαραντόνα: «Οι γιατροί ευθύνονται για τον θάνατό του»

Ευθύνες στους γιατρούς που δεν έδωσαν την κατάλληλη ιατρική φροντίδα στον Ντιέγκο Μαραντόνα, με αποτέλεσμα εκείνος να φύγει από τη ζωή, έριξε ο δικηγόρος του θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Ματίας Μόρλα.

«Τα ιατρικά λάθη και η έλλειψη φροντίδας οδήγησαν τον Ντιέγο στο θάνατο», τόνισε σχετικά ο Μόρλα. Ο εισαγγελέας που ερευνά τις συνθήκες θανάτου του Μαραντόνα, έχει ανακρίνει ήδη τον προσωπικό ιατρό και έμπιστο του, νευροχειρουργό Λεοπόλδο Λούκε, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας, που παρακολουθούσε τον διάσημο Αργεντινό.

Αυτός ήταν ο συντονιστής για την ανάρρωση του Μαραντόνα, σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι -με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας- σε μια γειτονιά στα προάστια του Μπουένος Άιρες, όπου ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1986, πέθανε μόνος του, στις 25 Νοεμβρίου του 2020.

Στις αρχές Μαΐου, μια έκθεση εμπειρογνωμόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο «Ντιεγίτο» είχε εγκαταλειφθεί στη μοίρα το από την ιατρική του ομάδα, της οποίας η ανεπαρκής και απερίσκεπτη θεραπεία τον οδήγησε σε αργό και αγωνιώδη θάνατο.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος υπέφερε από νεφρικά και ηπατικά προβλήματα, καρδιακή ανεπάρκεια, νευρολογική επιδείνωση και εθισμό στο αλκοόλ και στα ψυχοτρόπα φάρμακα, πέθανε από καρδιακή προσβολή, σε ηλικία 60 ετών.

To Top