Διπλή δόση 7,5 δισ. ευρώ ενέκρινε το Eurogroup

Το Eurogroup ενέκρινε τη διπλή δόση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 7,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες. Όπως αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Στέφεν Κάμπετερ, με επιστολή του στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, η γερμανική κυβέρνηση έχει δώσει τη συγκατάθεσή της για την αποδέσμευση της διπλής δόσης προς την Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη βελγική πρωτεύουσα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες ενέκριναν για την Ελλάδα τις δόσεις του Μαΐου, ύψους 4,2 δισ. ευρώ και του Ιουνίου, ύψους 3,3 δισ ευρώ.
“Η τρόικα εκτιμά ότι η Ελλάδα πληροί τους περισσότερους από τους όρους του προγράμματος διάσωσης για το πρώτο τρίμηνο”, επισημαίνει ο κ. Κάμπετερ και διευκρινίζει ότι μόνο τρία από τα προαπαιτούμενα δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά, όπως λέει, “αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα”.
“Ενόψει της επιτυχούς εφαρμογής του προγράμματος κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 και το πρώτο τρίμηνο του 2013 και υπό την προϋπόθεση της επιβεβαίωσης από την τρόικα για την εφαρμογή των προαπαιτουμένων, η κυβέρνηση εγκρίνει την καταβολή της επόμενης δανειακής δόσης στην Ελλάδα”, αναφέρεται στην επιστολή του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικών.
Στο ίδιο κείμενο, ο κ. Κάμπετερ τονίζει ακόμη ότι η τρόικα θεωρεί την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σχεδόν ολοκληρωμένη, ενώ υποστηρίζει ότι το μειωμένο εργασιακό κόστος και οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας.
πηγή: ethnos.gr
To Top