ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διόρθωσαν την “γκάφα” για τις ποινές των ομάδων σε περίπτωση επεισοδίων

Την παράλειψη του Πειθαρχικού Κώδικα, που άφηνε ατιμώρητες τις ομάδες σε περίπτωση επεισοδίων εκτός αγωνιστικού χώρου, διόρθωσε έστω και με καθυστέρηση η ΕΠΟ. 

Το σοβαρό λάθος που διαπιστώθηκε στη διαμόρφωση του Πειθαρχικού Κώδικα για τη σεζόν 2017-18 αποκατέστησε η ΕΠΟ.

Με απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, τροποποιήθηκε το άρθρο 15 που αναφέρεται σε περιπτώσεις επεισοδίων.

Έτσι, διορθώθηκε η αρχική παράλειψη και πλέον προβλέπονται κανονικά ποινές για τις ομάδες, ακόμα και σε περίπτωση εκτρόπων των οπαδών εκτός αγωνιστικού χώρου.

Το νέο άρθρο αναφέρει τα εξής

«Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.

Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται τρείς (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα.

γ) Σε περίπτωση υποτροπής των ως άνω περιπτώσεων α΄ και β, σε επόμενο αγώνα της ομάδας την ίδια αγωνιστική περίοδο, οι επιβληθείσες ποινές διπλασιάζονται».

Υπενθυμίζεται ότι από το νέο πειθαρχικό κώδικα έχουν αφαιρεθεί πλέον οι διατάξεις που διέκριναν τα επεισόδια σε μεμονωμένα και εκτεταμένα.

To Top