ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δοκιμάζεται σήμερα το VAR στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Ημέρα… VAR (Video Assistant Referee) η σημερινή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ενόψει της έναρξης του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Μετά το γήπεδο της Τούμπας, σειρά παίρνει σήμερα το γήπεδο του Άρη για τη δοκιμή του συστήματος, με τους ιθύνοντες της Super League 1 να αισιοδοξούν για την εφαρμογή του από την 1η κιόλας αγωνιστική.

Μπορεί κάτι τέτοιο να φάνταζε πολύ δύσκολο το προηγούμενο διάστημα κι ακόμη ορισμένοι να είναι αρκετά δύσπιστοι, όλοι οι εμπλεκόμενοι ωστόσο εκφράζουν σχεδόν βεβαιότητα, ότι εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, η τεχνολογία του βίντεο θα χρησιμοποιηθεί από το ξεκίνημα κιόλας της Superleague 1.

Βέβαια, βάσει του πλάνου που υπάρχει αυτή τη στιγμή, στις δύο πρώτες αγωνιστικές θα χρησιμοποιηθεί βαν έξω από κάθε γήπεδο, μέχρι να είναι όλα έτοιμα στο κέντρο ελέγχου στο Μαρούσι.

Μετά την εκπαίδευση των διαιτητών άλλωστε, σειρά έχει πάρει η πιστοποίηση των γηπέδων. Το ΟΑΚΑ έχει ήδη λάβει τέτοια, αφού πριν λίγους μήνες διεξήχθη με VAR ο τελικός του Κυπέλλου και χθες έγινε η δοκιμή -μέσω βαν- στο γήπεδο της Τούμπας με οικογενειακό φιλικό που έδωσε η Κ17 του ΠΑΟΚ.

Σειρά σήμερα θα πάρει το «Κλεάνθης Βικελίδης» (πιθανότατα σε αγώνα της ακαδημίας του Άρη), όπου διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γιώργος Τάσης (Ηπείρου), με τον Πραξιτέλη Ζαχαριάδη (Μακεδονίας) στο VAR, παρόντος ξανά του VAR Refereeing Project Manager της ΕΠΟ, Μιχάλη Κουκουλάκη. Την Κυριακή (11/8) θα ελεγχθεί το γήπεδο της Ξάνθης, στο φιλικό της ακριτικής ομάδας με τη Λάρισα, που θα διευθύνει ο Καραντώνης, με τον Κουμπαράκη στο Video Assistant Referee.

Σημειώνεται ότι οι διαιτητές που ανέβηκαν φέτος στη μεγάλη κατηγορία δεν έχουν λάβει πιστοποίηση VAR (τυπικά ούτε οι υπόλοιποι που έκαναν τα σεμινάρια την έλαβαν, αλλά αυτό θα γίνει τις προσεχείς ημέρες), ωστόσο αναμένεται να κάνουν κι εκείνοι τα σχετικά σεμινάρια το επόμενο διάστημα, ώστε να τεθούν στη διάθεση της ΚΕΔ.

To Top