ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Δοξάκης: «Πρέπει να στηριχθεί ο Καμπερίδης, killer ο Νετζήπογλου»

Το μέλος της αυτοκρατορίας του Άρη, και νυν προπονητής Γιώργος Δοξάκης, μίλησε για την κατάσταση και την πορεία των «κιτρινόμαυρων» στη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7…

Αρχικά για τον Γιάννη Κουζέλογλου που γνωρίζει πολύ καλά, ανέφερε:

Ο Άρης είναι το εφαλτήριο για πολλά παιδιά να ανεβάσουν την καριέρα τους και να πάνε σε καλύτερες ομάδες. Τον Γιάννη τον ξέρω από τα 12, είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν για να έρθει στον Άρη. Φέτος έκανε καλή χρονιά και το εξαργυρώνει πηγαίνοντας σε μία ομάδα που έχει πρόβλημα στην θέση του. Πιστεύω ότι μπορεί να κάνει το step-up. Ήταν πάντα ένα ταλαντούχο παιδί και ο Άρης τον βοήθησε. Είναι ένα παιδί που μπορεί να παίξει ψηλά, που μπορεί να σουτάρει, που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Δικαιώθηκε με την επιλογή του στον Άρη και με την κλήση του στην Εθνική.

Για το γαλλικό πρωτάθλημα στο οποίο θα παίξει ο Κουζέλογλου:

Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με αθλητικούς παίκτες. Μέσω του Γαλλικού πρωταθλήματος θα μπορέσει να κάνει ένα βήμα παραπάνω, γιατί να μην πάει και σε μία ομάδα Euroleague.

Για τον Νετζήπογλου:

Ο Όμηρος είναι ένα παιδί που το ξέρω και έχουμε συνεργαστεί. Είναι ένα παιδί που έχει το ένστικτο του killer. Προφανώς βέβαια και θέλει δουλειά, αλλά είναι ένα παιδί που άρπαξε την ευκαιρία και μπορεί να προχωρήσει στην καριέρα του.

Για την επόμενη χρονιά και το αν είναι πρόβλημα ότι φεύγουν αρκετοί παίκτες:

Τα πάντα ξεκινάνε από την κεφαλή, εξαρτάται από το τι στόχους έχεις και το τι κατεύθυνση θα δώσεις. Παίκτες θα υπάρχουν πάντα. Η διοίκηση πρέπει να είναι διορατική. Ο Καλαμπόκης και ο Μαργαρίτης ξεκίνησαν από Α2 και κατέληξαν στην Εθνική. Παίκτες μπορούν να βρεθούν, το μοναστήρι να ναι καλά.

Για το αν όπως το ποδόσφαιρο, έτσι και το μπάσκετ πρέπει να απομακρυνθεί από τις κλειστές λίγκες:

Από τις πληροφορίες που έχω ο πρόεδρος της FIBA Europe είναι σε επαφή με την Ευρωλίγκα. Ελπίζω να βρεθεί μία φόρμουλα για να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του ποδοσφαίρου και να αφήσουμε πίσω τις κλειστές λίγκες.

Για τον Καμπερίδη:

Εκτιμώ πολύ την δουλειά του, είναι ένα παιδί που αγαπάει πολύ αυτό που κάνει, θεωρώ ότι το… πείραμα πέτυχε. Πρέπει να στηριχθεί, να δώσει ότι μπορεί να δώσει και να έρθουν καινούργια παιδιά που έχουνε δίψα.  Δεν είναι μόνο ο Νετζήπογλου, είναι ο Σιδηροηλίας, ο Πετανίδης, ο Τσιρογιάννης, είναι πολλά παιδιά.

Για το ποδοσφαιρικό ντέρμπι:

Πριν από ένα Άρης-ΠΑΟΚ τα ξεχνάς όλα. Είναι ματς με ιδιαιτερότητες. Σύλλογοι βρίσκονται χαμηλά αλλά η νίκη αυτή σε εκτοξεύει. Τα ξεχνάς όλα.

To Top