Εγκρίθηκε το κονδύλι της Περιφέρειας για το Final 8 του BCL στο ΟΑΚΑ

Αποχή από τη νέα ψηφοφορία για το κονδύλι του Final-8 του BCL στο ΟΑΚΑ από τη “Δύναμη Ζωής” της Ρένας Δούρου, εγκρίνεται το κονδύλι των 178.640 ευρώ και ανοίγει ο δρόμος για να γίνει η διοργάνωση στην Αθήνα.

Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να γίνει τελικά το Final-8 του Basketball Champions League στο ΟΑΚΑ, με τη συμμετοχή της ΑΕΚ. Ο λόγος είναι ότι θα γίνει τελικά δεύτερη ψηφοφορία για το κονδύλι που πρόκειται να δώσει η Περιφέρεια Αττικής, ύψους 178.640 ευρώ και αναμένεται να εγκριθεί, καθώς θα απέχει ο συνδυασμός “Δύναμη Ζωής” της Ρένας Δούρου, η οποία είχε καταψηφίσει στην πρώτη ψηφοφορία.

Έτσι, απομακρύνεται ένα από τα βασικά εμπόδια που υπήρχαν και θα μπορέσει να φιλοξενηθεί η διοργάνωση στη χώρα μας, όπως ήταν η αρχική απόφαση της FIBA. Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως έστω και με περιπετειώδη τρόπο, αν και πέρασε από χίλια κύματα, θα γίνει στην Ελλάδα το Final-8, χωρίς να έχει ακόμα διευκρινιστεί αν θα υπάρχουν φίλαθλοι στις εξέδρες η όχι.

Στην ανακοίνωση, η “Δύναμη Ζωής” επισημαίνει πως το Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν κατά με ψήφους 50-44 για το κονδύλι στις 9 Σεπτεμβρίου και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι περιφερειακοί σύμβουλοι της καταψήφισαν στην πρώτη ψηφοφορία την έγκριση του συγκεκριμένου ποσού: “Ως Δύναμη Ζωής” είχαμε καταψηφίσει, επισημαίνοντας ότι η σημερινή Διοίκηση επιδεικνύει έλλειμμα σαφούς στρατηγικής στα ζητήματα του αθλητισμού”, τονίζεται μεταξύ άλλων.

Το γεγονός όμως ότι για μια σειρά από λόγους οι 20 περιφερειακοί σύμβουλοι της Ρένας Δούρου θα απέχουν από την δεύτερη ψηφοφορία, αυτό σημαίνει πως θα περάσει από τους υπόλοιπους εκλεγμένους συνδυασμούς της Περιφέρειας, το κονδύλι εντέλει θα εγκριθεί και η ΑΕΚ θα μπορέσει να είναι η οικοδέσποινα του Final-8.

To Top