Εθνική: Το καλοκαίρι σε σπουδαίο τουρνουά μαζί με ΗΠΑ και Γερμανία στο Άμπου Ντάμπι

Η Ελλάδα θα βρεθεί στο ίδιο τουρνουά με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ψάχνουν την επιστροφή στο βάθορ και τη Γερμανία, κάτοχο του χάλκινου μεταλλίου στο πρόσφατο EuroBasket, το καλοκαίρι, σε ουδέτερο έδαφος, στο Άμπου Ντάμπι. Η επίσημη εκδήλωση της παρουσίασης του τουρνουά έγινε σήμερα (8/3) στο Βερολίνο, με το Άμπου Ντάμπι να αναλαμβάνει τη διοργάνωσή του.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 20 Αυγούστου, με το πρόγραμμα να έχει τις αναμετρήσεις:

ΗΠΑ – Ελλάδα, 18/8
Ελλάδα – Γερμανία, 19/8
ΗΠΑ – Γερμανία, 20/8

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος στις δηλώσεις του θέλησε να αναφερθεί, αρχικά, στην τραγωδία των Τεμπών.

«Η περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη για την ελληνική κοινωνία λόγω του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος με 57 νεκρούς. Από αυτή τη θέση θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων», είπε ο Λιόλιος.

Και συνέχισε, αναφορικά με τη διοργάνωση: «Όσον αφορά στα σημερινά νέα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Οι Εθνικές ομάδες ΗΠΑ, Γερμανίας και Ελλάδας έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενηθεί στις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και την Ινδονησία. Το τουρνουά στο οποίο θα λάβουμε μέρος αποτελεί το τελευταία στάση πριν τα επίσημα παιχνίδια. Είναι ένα ιστορικής σημασίας και ξεχωριστό τουρνουά, που θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στο Άμπου Ντάμπι και αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ότι θα λάβει μέρος σε αυτό.

Είμαι βέβαιος για την πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση και ότι θα παρακολουθήσουμε αγώνες παγκόσμιου ενδιαφέροντος με την παρουσία όλων των μεγάλων αστέρων αυτών των τριών Εθνικών ομάδων. Είναι σπουδαίο για μας το γεγονός ότι θα συμμετέχουμε σε αυτή την γιορτή του μπάσκετ. Το καλύτερο τουρνουά, σε μια φιλόξενη χώρα με τρεις από τις καλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ γι’ αυτό».

To Top