Εισηγήσεις για 20-30% στα γήπεδα αλλά και πλαφόν 5.000 θεατές

Τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού έχουν παραταθεί μέχρι την ερχόμενη Κυριακή (23/1), όμως με δεδομένο τον σχετικά χαμηλό αριθμό των κρουσμάτων είναι πολύ λογικό να έχει ξεκινήσει η συζήτηση περί της χαλάρωσης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πληρότητα των γηπέδων εξετάζεται το σενάριο της αύξησης της πληρότητας των γηπέδων στο 20% με 30% επί της συνολικής χωρητικότητας του εκάστοτε γηπέδου. Όμως και πάλι οι μεγάλες ομάδες θα έχουν πιθανώς πρόβλημα, με δεδομένο τον αριθμό των διαρκείας που έχουν δώσει το περασμένο καλοκαίρι.

Μία άλλη εισήγηση είναι να μπει «πλαφόν» έως 5.000 θεατές αναλόγως, βέβαια, της χωρητικότητας του γηπέδου. Κάτι τέτοιο ακολουθούν επί της παρούσης οι Γάλλοι στα παιχνίδια της Ligue 1 και της Ligue 2.  Δηλαδή το πλαφόν 5.000 θεατών να μπορεί να ισχύει σε μεγάλα γήπεδα όπως το Κλεάνθης Βικελόδης, η Τούμπα, το ΟΑΚΑ, ή το Καραϊσκάκη, αλλά σαφέστατα μικρότερος να είναι ο αριθμός σε γήπεδα όπως η Λεωφόρος, το «Γεντί Κουλέ» ή το Δημοτικό Στάδιο στο Περιστέρι.

Σε ότι αφορά το μπάσκετ, αν, λοιπόν, η πληρότητα στα γήπεδα είναι στο 20% με 30%, έχει ενδιαφέρον και για το πόσοι θα μπορούν να μπουν στο κλειστό του ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ, με δεδομένο πως οι δύο μεγάλες δυνάμεις της χώρας στο μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός παίζουν στην Euroleague. Με το 20% πληρότητα στο ΟΑΚΑ θα μπορούν να μπουν 3.720 θεατές και με το 30% 5.280, ενώ στο ΣΕΦ θα μπορούν να βρεθούν στις εξέδρες με το 20% 2.900 και με το 30% 4.350.

Το βέβαιο είναι πως η Super League και οι ομάδες κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους «αιωνίους» στο μπάσκετ. Πλήττονται άμεσα από τα μέτρα που έχουν παρθεί και δεν έχουν αρθεί μέχρι στιγμής. Έτσι εύλογο και πολύ λογικό να πιέζουν με όποιες και όσες δυνάμεις έχουν, για να βελτιωθεί η κατάσταση στα γήπεδα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Super League ζητεί από την Επιτροπή των ειδικών το πλαφόν να ανέβει στους 10.000 θεατές και με γνώμονα αυτόν τον αριθμό γίνονται διαπραγματεύσεις.

Όπως λένε, ωστόσο, στην Επιτροπή, «τα μέτρα δεν γίνεται να εξαφανιστούν αυτόματα, από τη μία στιγμή στην άλλη».

To Top