Ελευθεριάδης: “Δεν πρέπει να δώσουμε κανένα περιθώριο στον Μποστ”

Ο συνεργάτης του Θανάση Σκουρτόπουλου, Γιάννης Ελευθεριάδης, μίλησε για το σημερινο παιχνίδι της Εθνικής με τη Βουλγαρία (29/11, 19:00) τονίζοντας πως η αποτελεσματική άμυνα στον Ντι Μποστ και η αμυντική ισορροπία, είναι τα βασικά που πρέπει να γίνουν για να πάρει τη νίκη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Mετά την ήττα από τη Λετονία (66-77) στο πρώτο από τα δύο ματς της “φούσκας” του Σαράγεβο, η Εθνική μπάσκετ Ανδρών έπεσε στο 2-1 στην προκριματική φάση του Eurobasket 2022 και έβαλε τον εαυτό της σε μικρούς μπελάδες, με τον σημερινό αγώνα με τη Βουλγαρία (29/11, 19:00), να έχει μεγάλη κρισιμότητα.

Ο συνεργάτης του Ομοσπονδιακού τεχνικού Θανάση Σκουρτόπουλου, Γιάννης Ελευθεριάδης, αναφέρθηκε στο σημερινό παιχνίδι με τη Βουλγαρία, τονίζοντας πως η αμυντική ισορροπία, τα ριμπάουντ αλλά και η αποτελεσματική άμυνα πάνω στον Ντι Μποστ, είναι τα βασικά που πρέπει να γίνουν αν θέλουν να είναι αυτοί που θα κερδίσουν.

“Η Βουλγαρία είναι μια ομάδα, η οποία αρέσκεται και στηρίζεται στο transition παιχνίδι. Επιχειρεί με κάθε ευκαιρία να τρέξει και να βρει ελεύθερα σουτ, είτε για δύο, είτε για τρεις πόντους. Βασίζεται πάρα πολύ στη δημιουργία, αλλά και την εκτέλεση του Ντι Μποστ, ενώ έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να σουτάρουν αποτελεσματικά από το τρίποντο”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ενώ συνέχισε: “Ο Μποστ είναι βασικός άξονας του παιχνιδιού τους. Αυτός θα πάρει τις πρώτες και τις τελευταίες επιθέσεις. Όλα γυρίζουν γύρω από αυτόν. Άξιος συμπαραστάτης του είναι ο Κοστόφ, ο οποίος είναι δεινός σουτέρ, αν και συνολικά το τρίποντό τους είναι αξιόπιστο. Στην άμυνα χρησιμοποιούν κάποιες πιεστικές άμυνες zone press.

Εμείς τώρα, το βασικό είναι να μην τους αφήσουμε το επιθετικό transition, άρα κατ’ επέκταση πρέπει να έχουμε καλή αμυντική ισορροπία. Πρέπει να τους πιέσουμε πάρα πολύ στα επιθετικά μας ριμπάουντ και να επιδιώξουμε να πάρουμε δεύτερες και τρίτες επιθέσεις, γιατί θεωρώ ότι υπερτερούμε εκεί και σε ύψος και σε δύναμη. Δεν πρέπει να δώσουμε κανένα περιθώριο στον Μποστ να κάνει το παιχνίδι του”.

To Top