Ελεύθερος ο Ριμπολόβλεφ μετά την απαγγελία κατηγορίας

Ελεύθερος υπό δικαστικό έλεγχο τέθηκε την Πέμπτη ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντίμτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση διαφθοράς στο Μονακό μαζί με τη δικηγόρο του και δύο συγγενείς πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, οι οποίοι επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

H εισαγγελία του πριγκιπάτου απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του Ρώσου ιδιοκτήτη της Monaco και του Σκορπιού, οι οποίες όμως δεν έγιναν γνωστές.

Ο Ριμπαλόβλιεφ βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο έρευνας για «διαφθορά», «αθέμιτη άσκηση επιρροής, ενεργητική και παθητική», και συνέργεια στα αδικήματα αυτά. Η υπόθεση αυτή οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου, Φιλίπ Ναρμινό, πέρσι τον Σεπτέμβριο. Κατηγορούμενοι είναι ο γιος και και η σύζυγος του τέως υπουργού.

Η εφημερίδα Monaco-Matin έγραψε ότι ο Ριμπολόβλεφ βρισκόταν υπό κράτηση σε κτίριο της δικαστικής αστυνομίας του πριγκιπάτου. «Ο ίδιος πέρασε τη νύχτα στο γραφείο της δικαστικής αστυνομίας του Μονακό. Πρόκειται για νέα ακρόαση στο πλαίσιο της υπόθεσης του Ελβετού εμπόρου τέχνης Ιβ Μπουβιέ» επισημαίνει η εφημερίδα.

 

To Top