ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εμετός, αηδία, σήψη! Ο «χαιρετισμός» της απόλυτης διαφθοράς στον… οπλοφόρο χαλίφη!

Ούτε στα απόλυτα καθεστώτα άλλων εποχών δεν έχουν γίνει αυτά! Ούτε στα πιο διαλυμένα κράτη, όπου το κράτος έχει παραχωρήσει την εξουσία του σε άλλα συμφέροντα, ξένα προς τον πολίτη, προς το συμφέρον του συνόλου των πολιτών!

Η εικόνα του αξιωματικού της ελληνικής αστυνομίας που χτυπάει… προσοχές και χαιρετάει τον χαλίφη (σαν να είναι υπάλληλος του…), προκαλεί μόνο αηδία! Προκαλεί εμετό για την απόλυτη σήψη στην οποία γινόμαστε για μια ακόμη φορά μάρτυρες, ενός κατεστημένου που γιγαντώνεται καθημερινά, με τις ευλογίες του κράτους, της κυβέρνησης, στην λογική του «Τσοβόλα δώστα όλα».

Ένας Έλληνας αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας, που πληρώνεται από το υστέρημα όλων των Ελλήνων φορολογούμενων για να διαφυλάσσει την τάξη και την ασφάλεια της χώρας, αντί να υπηρετήσει το καθήκον και τον όρκο απέναντι στην πατρίδα και την σημαία, ως άλλος υποτακτικός, επιλέγει να ξεγυμνώσει στα μάτια όλων μας, τις σχέσεις διαπλοκής πολιτείας και μεγαλοεπιχειρηματία.

Σε μια μέρα μάλιστα ντροπής, όπου η κυβέρνηση για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια αδυνατεί να διοργανώσει έναν τελικό, αλλά και η αστυνομία (προφανώς γιατί δεν προλάβαινε από τις… χαιρετούρες) να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του! Εδώ έγιναν φοβερά επεισόδια σε αγώνα… κεκλεισμένων θυρών. Για τέτοια ανικανότητα μιλάμε…

Αηδία, ειδικά μάλιστα από την στιγμή που δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, όπου βαράει προσοχές ένας αστυνομικός, χαιρετώντας το… εθνόσημο, μπροστά σ’ έναν επιχειρηματία, για τον οποίο εκκρεμεί η δίκη του στα ελληνικά δικαστήρια για μια παραβατική συμπεριφορά (ντου με το όπλο)!

Ο Έλληνας πολίτης βλέπει σαν σε… ριάλιτι πολλά επεισόδια σήψης. Όπως π.χ. να χαρίζουν κρατικά στρέμματα στον χαλίφη, αυτόν που μπούκαρε με το όπλο στο γήπεδο και ως δια μαγείας έγινε… αόρατος μπροστά στα μάτια των αστυνομικών που «ξέχασαν» να κάνουν το στοιχειώδες: να τον συλλάβουν!

Βλέπει με αηδία τις σχέσεις διαπλοκής κράτους-συλλόγου και επιχειρηματία σε όλα τα επίπεδα, μέχρι το σημείο να ξεφτιλίζεται ένα από τα σύμβολα της πόλης, το Δημαρχείο με την έπαρση της σημαίας μιας ομάδας!

Βλέπει τον ίδιο τον πρωθυπουργό να σπεύδει να δώσει συγχαρητήρια με νόημα, σαν να λέει «στο χάρισα των πρωτάθλημα». Με ωμό και κυνικό τρόπο, σαν σε κάποιο μέρος από την ταινία «Ο Νονός».

Αηδία για την υποτέλεια. Αηδία για τη διαπλοκή που έφτασε σε σημείο να «εξαφανίζει» επεισόδια με καμένα αυτοκίνητα και περιουσίες, αλλά και τραυματισμούς πριν από το παιχνίδι κυπέλλου με τον Άρη, θυσία στον βωμό μερικών φαξ και εκτυπωτών.

Ντροπή και μόνο ντροπή όλους αυτούς που λειτουργούν ως δουλικά και υποτελείς… Αυτό το “νταμπλ” το έχουν σίγουρα εξασφαλισμένο! Κάποτε όμως πρέπει να σταματήσει αυτός ο κατήφορος. Να μπει ένα τέλος στην νοοτροπία των δουλικών και για να γίνει αυτό χρειάζεται εγρήγορση όλων.

 

 

 

To Top