Ενστάσεις στη Football League γιατί ο Άρης θέλει μεγαλύτερη “πίτα” στα τηλεοπτικά! Νέα αποστολή των κίτρινων στην Αθήνα!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (1/6) στα γραφεία της Football League η ετήσια τακτική συνέλευση της κατηγορίας, κατά την διάρκεια της οποίας έγινε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της σεζόν που μας πέρασε.

Όπως μετέδωσε το σάιτ flnews.gr που εξειδικεύεται σε θέματα Football League, υπήρχαν αντιδράσεις στην προσπάθεια του Άρη (όπως και της ΑΕΚ) να έχει μεγαλύτερα οφέλη από τα τηλεοπτικά δικαιώματα (την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί μάλιστα συνάντηση του Πάνου Στεφανίδη στην Αθήνα για το θέμα αυτό).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ:

“Πάντως παρά την ατζέντα, το θέμα που μονοπώλησε σχεδόν την κουβέντα, ήταν η ανισορροπία που πάει να διαγραφεί σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης σεζόν καθώς επίσης και η χορηγία από τον ΟΠΑΠ.

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από πληροφορίες, στην διοργανώτρια αρχή έχει γίνει πρόταση από ιδιωτική εταιρεία στοιχημάτων με καλύτερους οικονομικούς όρους από αυτούς που υπογράφηκαν με τον ΟΠΑΠ την περασμένη αγωνιστική σεζόν. Μάλιστα το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς την ερχόμενη εβδομάδα οπότε και θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των 20 εκπροσώπων των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας.

Από εκεί και πέρα, έντονες ενστάσεις υπήρξαν για τον τρόπο με τον οποίο κινούνται ΑΕΚ και Άρης, στον τομέα των τηλεοπτικών εσόδων και τις ξεχωριστές χορηγικές συμφωνίες που προσπαθούν να κλείσουν.

Αυτό το ζήτημα όπως θεωρούν τα υπόλοιπα μέλη δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ανισότητα στα έσοδα καθώς από την στιγμή που το μερίδιο κάθε ομάδας φτάνει τις 200 χιλιάδες ευρώ μόνο από τα τηλεοπτικά δεν γίνεται μια ομάδα μόνη της να διεκδικεί τα δεκαπλάσια.


To Top