Χωρίς κατηγορία

Επεισόδια στο Ρέντη: «Δεν είχα πρόθεση να βλάψω κανέναν» – Τι είπε στην απολογία του ο 18χρονος (video)

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να επιβεβαιωθεί αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι
Λίγο πριν τις 11 το πρωί πέρασε την πόρτα του ανακριτή ο 18χρονος που έχει συλληφθεί για τον τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια στον Ρέντη και έχει ομολογήσει ότι ήταν αυτός που εκτόξευσε την φωτοβολίδα εναντίον του.

Ο 18χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, παραδέχτηκε ότι πράγματι συμμετείχε στα επεισόδια κάτι που έτσι κι αλλιώς έχει πιστοποιηθεί από την πυρίτιδα που εντοπίστηκε στα δάχτυλά του.

«Ήθελα να πετάξω προς τα πάνω τη φωτοβολίδα»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 18χρονος είπε στον ανακριτή πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σκοπός του, όπως φέρεται να ισχυρίστηκε, ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω.

Τόνισε ότι δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι’ αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να επιβεβαιωθεί αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο.

Δήλωσε επίσης συντετριμμένος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του.

Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

 

To Top