Επιβεβαίωσε ο Αυγενάκης την μείωση του ΦΠΑ στα συμβόλαια των παικτών

Μία σημαντική δήλωση έκανε ο Λευτέρης Αυγενάκης σε συνάντηση που είχε με τους φορείς του ποδοσφαίρου, κατά την οποία προανήγγειλε τη μείωση του ΦΠΑ στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και στα εισιτήρια των γηπέδων. Όπως τόνισε μάλιστα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, η πρόταση θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Αυγενάκης υποδέχθηκε στο γραφείο του, τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, τον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσσάνδρου, τον εμπειρογνώμονα τως διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών, Πετρ Φούσεκ και τους εκπροσώπους της Β’ Εθνικής Λεουτσάκο και Βουγίδη.

Μειώνεται ο φόρος στα συμβόλαια. Μειώνεται ο ΦΠΑ στα εισιτήρια. Με επιφύλαξη σας λέω ότι μειώνεται στη χαμηλότερη κλίμακα, με επιφύλαξη γιατί περιμένω μια έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Σίγουρα όμως, δεν θα παραμείνει στο 24% το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε ήταν εξαιρετικά υψηλό και δεν ακολουθούσε το ίδιο πνεύμα που είχαν αντίστοιχες δραστηριότητες του αθλητισμού και του πολιτισμού“, τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης:

Αυτό σημαίνει ότι ενισχύεται η ρευστότητα στα ταμεία σας. Θα δοθούν κίνητρα για να διευκολυνθούν οι δωρεές και οι χορηγίες στα σωματεία“, συμπλήρωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μέχρι σήμερα, ο φόρος ήταν στο 45%, όπερ σημαίνει ότι μειώνεται σχεδόν κατά το ήμισυ και δίνει μια μεγάλη ανάσα στις ΠΑΕ.

Την ικανοποίησή του για τις πρωτοβουλίες του υφυπουργού εξέφρασε μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσσάνδρου: “Είμαστε ικανοποιημένοι από την συνεργασία μας με το Υπουργείου Αθλητισμού. Με πρωτοβουλίες του κ. Αυγενάκη τα πράγματα προχωράνε προς το καλύτερο. Υπάρχει η καλή διάθεση να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά όλα τα θέματα γύρω από το ποδόσφαιρο και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε”.

To Top