Επιβεβαίωσε την παρουσία Αντετοκούνμπο στο Ευρωμπάσκετ ο Λιόλιος

Με… προεδρική βούλα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι παρών στις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας αυτό το καλοκαίρι. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, επιβεβαίωσε πως ο Greek Freak θα είναι παρών τόσο στο Ευρωμπάσκετ (1-18 Σεπτεμβρίου), όσο και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με Σερβία (25/8 εκτός) και Βέλγιο (28/8) που θα προηγηθούν.

«Ο Γιάννης υπεραγαπά την Εθνική ομάδα. Είναι ένας αθλητής που αγαπάει την Ελλάδα και αυτό θέλουμε να το τονίσουμε. Φυσικά και θα είναι μαζί μας στο Ευρωμπάσκετ , άλλωστε το δήλωσε και ο ίδιος εμμέσως. Θα είναι το Σεπτέμβριο στο Ευρωμπάσκετ μαζί μας και αυτό μας βοηθάει όλους που ασχολούμαστε την Εθνική ομάδα, αλλά κυρίως τους Έλληνες να είμαστε μία γροθιά για να διεκδικήσουμε το καλύτερο στην διοργάνωση», τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Λιόλιος έκανε γνωστό πως στο τεχνικό τιμ του Δημήτρη Ιτούδη για την Εθνική ομάδα θα προστεθεί ο Τζος Οπενχάιμερ, ο οποίος είναι συνεργάτης του Μάικ Μπουντενχόλζερ στους Μιλγουόκι Μπακς.Επίσης στο σταφ θα ενταχθούν ο Στέφανος Τριαντάφυλλος (που είναι στον Ολυμπιακό) και ο Μάριος Μπατής (που ήταν στο σταφ της ΑΕΚ), καθώς αποχώρησαν για επαγγελματικές υποχρεώσεις οι Ισίδωρος Κουτσός (στην Κίνα) και Κώστας Παπαδόπουλος (στο σταφ της Γαλατάσαραϊ).

Αντετοκούνμπο: Παρών στο Ευρωμπάσκετ-Μέλος Μπακς στο σταφ
Ο Τζος Οπενχάιμερ

Αναλυτικά δήλωσε στην ΕΡΑ:

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ναι, πιστεύω ότι θα έχουμε όλα «βαριά» χαρτιά στην ομάδα. Ο Γιάννης επειδή υπεραγαπά την Εθνική Ομάδα και την Ελλάδα και πρέπει να το τονίσουμε αυτό και φυσικά θα είναι μαζί μας. Πριν από δύο μέρες το δήλωσε ο ίδιος άλλωστε. Θα είναι μαζί μας τον Σεπτέμβριο στο Ευρωμπάσκετ. Αυτό μας βοηθά όλους μας, όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με την Εθνική Ομάδα να είμαστε όλοι μια γροθιά να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε στο επόμενο Ευρωμπάσκετ».

Για τις σχέσεις με τους Μπακς: «Οι Μπακς είναι ένας ολόκληρος οργανισμός με τους οποίους έχουμε εξαιρετικές σχέσεις. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους παίκτες που ανήκουν σε άλλους οργανισμούς όπως ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός ή άλλες ομάδες. Η ΕΟΚ πρέπει να έχει σχέσεις συνεργασίας και όλοι να καταλαβαίνουν το όφελος που μπορούν να έχουν όταν είμαστε ενωμένοι και ξέρουν πως ο ένας σέβεται τον άλλον. Είναι σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης».

Για τον ενθουσιασμό των Ελλήνων διεθνών και τον Δημήτρη Ιτούδη: «Ο Γιάννης το ήθελε πάντα, από την πρώτη μέρα που μίλησα μαζί του. Όλοι οι Έλληνες παίκτες είναι ενθουσιασμένοι με την ιδέα της Εθνικής Ομάδας. Δεν παίζουν απλά για την Ελλάδα. Είναι ενθουσιασμένοι που θα είναι κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Και το μεγάλο μπράβο δεν οφείλεται σε εμάς, αλλά στον Δημήτρη Ιτούδη που θα καθοδηγήσει αυτήν την ομάδα και αυτήν την προσπάθεια στην οποία θα παρουσιαστούμε ενωμένοι ως Έλληνες για να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Για τους στόχους της Εθνικής Ομάδας: «Δεν θα είναι εύκολο. Οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε είναι πολύ ισχυρές, αλλά οι βλέψεις είναι πάντα για το καλύτερο. Θέλουμε να είμαστε περήφανοι για την ομάδα αυτή, να τιμήσουμε την Ελλάδα και το εθνόσημο και η επίσημη αγαπημένη να είναι πράγματι η επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων. Αυτός είναι ο ρόλος μας και αυτό θα κάνουμε. Δεν ξέρω αν πηγαίνει για μεγάλα πράγματα η Ελλάδα όπως είπατε. Αυτό που με ενδιαφέρει όμως είναι να έχουμε χαμηλά την μπάλα, να έχουμε ταπεινοφροσύνη και να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Ο σεβασμός είναι ο μοναδικός τρόπος για να πας ψηλά».

Για το φιλικό με την Ισπανία: «Είναι χαρά και τιμή που στο πρόγραμμά μας υπάρχει αυτό το φιλικό. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει το όνομα Ισπανία, μια ομάδα που δεν βγαίνει και συχνά εκτός της χώρας της για αγώνες προετοιμασίας. Είναι ένα παιχνίδι που γίνεται με τη στήριξη του χρυσού χορηγού μας, του ΟΠΑΠ, που είναι δίπλα μας. Παρά το ότι τα εισιτήρια θα «ανοίξουν» τη Δευτέρα (25/7), ήδη γίνεται ένας… πανζουρλισμός από πλευράς ζήτησης. Αυτό δείχνει την αγάπη του κόσμου για την ομάδα. Και ναι, επειδή ρωτήσατε, ο Γιάννης θα είναι εκεί από την αρχή των φιλικών, Θα τον δουν οι Έλληνες φίλαθλοι. Όπως είπα είναι κομμάτι της ομάδας και η ομάδα θεωρώ ότι ενωμένη μπορεί να μας κάνει πολύ χαρούμενους. Είμαστε ενωμένοι, μια γροθιά. Όλα κρίνονται σε ένα σουτ, ένα ριμπάουντ, μία ασίστ πολλές φορές σε έναν αγώνα μπάσκετ. Αυτό που εγώ επιδιώκω είναι να έχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ώστε η τύχη να παίξει τον μικρότερο ρόλο. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πολύ ισχυρό τεχνικό επιτελείο με τους καλύτερους παίκτες και θέλουμε το καλύτερο για την Ελλάδα».

Για το τεχνικό επιτελείο: «Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι μια πολύ δυνατή προσωπικότητα και έχει ήδη μιλήσει με όλους τους παίκτες. Είναι αυτό που χρειαζόταν ο πάγκος της Εθνικής Ομάδας. Οι συνεργάτες που θα έχει είναι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και ο Σάββας Καμπερίδης που παραμένουν. Ο Ισίδωρος Κουτσός και ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος για δικούς τους λόγους ζήτησαν να μην είναι στο επιτελείο και το αίτημά τους έγινε δεκτό. Θα προστεθούν δύο πρόσωπα: Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος και ο Τζος Οπενχάιμερ, ο οποίος ανήκει στο τεχνικό επιτελείο των Μπακς, ενώ συνεργάτης θα είναι και ο Μάριος Μπατής. Έχουμε ένα ισχυρό προπονητικό επιτελείο, υπάρχουν ακόμη φυσικά οι γυμναστές, οι φυσιοθεραπευτές. Θέλουμε η Εθνική Ομάδα να έχει το σεβασμό και την υποστήριξή μας, να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στο τεχνικό επιτελείο. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Εθνική Ομάδα ήταν, είναι και θα είναι η επίσημη αγαπημένη. Την σεβόμαστε, την αγαπάμε και την καμαρώνουμε πάντα, είτε σε νίκες, είτε σε ήττες και γι’ αυτό απαιτεί το σεβασμό μας».

To Top