ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Επιστολή της ΕΡΤ σε Άρη και άλλες τέσσερις ΠΑΕ για… πρόταση μείωσης 45%

Επιστολή της ΕΡΤ σε Άρη και άλλες τέσσερις ΠΑΕ για… πρόταση μείωσης 45%. Αυτό αποφασίστηκε από το κρατικό κανάλι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύουν μέσα ενημέρωσης της Αθήνας.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Φυσικά, γίνεται αναφορά σε “πρόθεση μείωσης”, τη στιγμή που υπάρχουν υπογεγραμμένα συμβόλαια, ενώ απορία προκαλεί ο… περίεργος τρόπος που “απελευθερώθηκε” ο Παναθηναϊκός, υπογράφοντας στην Nova.

Όπως αναφέρει το soccerplus.gr:

«Φωτιά» στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει βάλει η απόφαση που έλαβε το περασμένο η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΡΤ, στους οποίους περιλαμβάνονται οι υπουργοί Χρ. Σταϊκούρας, Λ. Μενδώνη και Στ. Πέτσας, με τη συμμετοχή και του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη.

Σε υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης το -υπό παραίτηση- Δ.Σ. της ΕΡΤ έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες τις εξής αποφάσεις:

* Λύση του συμβολαίου με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός αζημίως. Η συμφωνία ήταν για δύο χρόνια, έναντι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, 7 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη σεζόν, 2019-2020 δεν θα προβληθεί από την ΕΡΤ.

* Επιστολές πρόκειται να αποσταλούν -μάλλον έχουν ήδη αποσταλεί- στις πέντε ΠΑΕ με τις οποίες είχε συμβόλαιο η ΕΡΤ και στις οποίες προτείνεται μείωση του τιμήματος κατά 45%. Πρόκειται για τον Άρη, τον Ατρόμητο, τον Παναιτωλικό, την Ξάνθη και τη Λαμία.

* Επιστολή προς τη Super League 2 για μείωση του προσυμφωνηθέντος τιμήματος κατά 60%. Η πρόταση της ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες δεν γίνεται δεκτή.

* Σε αναλογία, πρόταση προς τη Super League 1 για μείωση του τιμήματος κατά 45%.

* Καμία συμφωνία με τις ΠΑΕ (ΠΑΟΚ, ΟΦΗ) με τις οποίες η ΕΡΤ βρισκόταν στο στάδιο συζητήσεων και ανταλλαγής επιστολών χωρίς να έχει υπογραφεί προσύμφωνο.

Η απόφαση της κυβέρνησης έρχεται σε συνέχεια της διακήρυξης της κυβέρνησης μετά και από συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ Ι. Δρόσου με τον Κυρ. Μητσοτάκη περί «των πολλών αθλητικών γεγονότων που μεταδίδει η ΕΡΤ» και των προθέσεων, όπως διατυπώθηκαν, προκειμένου η ΕΡΤ «να προσφέρει ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό».

To Top