ΕΠΟ: «Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας θα επαναληφθεί, κάναμε λάθος»

Η προσθήκη ομάδας που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδας, είναι ο λόγος που η ΕΠΟ θα επαναλάβει την κλήρωση.

Άκυρη ήταν η κλήρωση της ΕΠΟ για την 1η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς η Ομοσπονδία πρόσθεσε ομάδα που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον θεσμό, όπως σας ενημέρωσε και το Gazzetta

Με ανακοίνωσή της, η ΕΠΟ παραδέχθηκε το λάθος της και τόνισε πως θα επαναλάβει την κλήρωση, την ερχόμενη Τετάρτη (24/8).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατά τη διαδικασία καταρτισμού του αγωνιστικού προγράμματος της Α΄ (πρώτης) φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2022-23 διαπιστώθηκε ότι εκ λάθους συμπεριελήφθη στην κλήρωση σωματείο που δεν είχε το δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση, σύμφωνα με την ισχύουσα προκήρυξη.

Η ΕΠΟ αισθάνεται την υποχρέωση να απολογηθεί για την αβελτηρία αυτή και να δηλώσει ότι το θέμα θα διερευνηθεί διεξοδικά εσωτερικά, προκειμένου να διακριβωθούν οι αιτίες του συγκεκριμένου λάθους. Σε περίπτωση δε που προκύψουν ευθύνες αυτές θα αποδοθούν.

Ανεξαρτήτως αυτού, όμως, και με γνώμονα την απόλυτη διαφάνεια των διαδικασιών και το κύρος του θεσμού, η κλήρωση των αγώνων του 4ου γκρουπ της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας θα διενεργηθεί εκ νέου, χωρίς -προφανώς- τη συμμετοχή του σωματείου που δεν είχε το δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος 2022-23.

Η νέα κλήρωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 και ώρα 11:00 στα γραφεία της ΕΠΟ»

To Top