ΕΠΟ κατά Κούγια: «Ανακατωσούρας και συκοφάντης»-Ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΕΠΟ μετά το εξώδικο του Αλέξη Κούγια, κατά της υποψηφιότητας του Τάκη Μπαλτάκου ενόψει των εκλογών του Ιουνίου. Με εξώδικο που έστειλε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ έκανε λόγο για κώλυμα που εμποδίζει την υποψηφιότητα του Τάκη Μπαλτάκου για την προεδρία της Ομοσπονδίας.

Η ΕΠΟ από την πλευρά της πέρασε στην αντεπίθεση και απάντησε με αιχμηρό τρόπο, εξηγώντας για ποιο λόγο δεν υφίσταται κανένα θέμα, ενώ αναφέρεται σε προσπάθεια αποσταθεροποίησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Σε απάντηση σειράς κατασκευασμένων και νομικά απίθανων αιτιάσεων και σεναρίων συνωμοσίας υπό μορφή εξωδίκου (!), αναφορικά με την υπ’ αριθμ. 9/2022 απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, μέσω των οποίων ο γνωστός συκοφάντης-ανακατωσούρας του Ελληνικού Ποδοσφαίρου προσπαθεί και πάλι να δημιουργήσει ανούσιες εντυπώσεις, προς αποκατάσταση της αλήθειας, η Ε.Π.Ο. διευκρινίζει τα εξής.

1. Αμέσως μετά την παραλαβή του, και δεδομένης της καταστατικά και θεσμικά κατοχυρωμένης και στην πράξη εμπεδωμένης απόλυτης Ανεξαρτησίας του συνολικού εύρους λειτουργίας των δικαστικών και δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ, το εξώδικο γνωστοποιήθηκε στον Πρόεδρο του ΔΔΠ κ. Γεώργιο Αυγέρη, καθώς και τα λοιπά Μέλη του Οργάνου.

Εκ μέρους της Διοίκησης της ΕΠΟ ο κ. Αυγέρης καλείται όπως προβεί “σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκρουστούν οι προσβλητικές για το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου και τα Αξιότιμα Μέλη του αιτιάσεις, ώστε να καταστούν σαφή αφενός η Ανεξαρτησία του Οργάνου και αφετέρου ότι ουδείς, κι εν προκειμένω οι αποδέκτες της, καμία σχέση μπορούν να έχουν με τους απολύτως ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς του αποστολέα.”

2. Την απόφαση και τα πρακτικά της υπ’ αριθμ 9/2022 συνέταξαν οι Αρεοπαγίτες και Πρόεδροι Εφετών Δικαστές-Μέλη του ΔΔΠ, οι οποίοι και δημοσίευσαν την απόφαση. Ουδείς άλλος, ουδέποτε ενεπλάκη στην εν λόγω διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της γραμματέως της σύνθεσης του ΔΔΠ, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, αφού την ημέρα έκδοσης του σκεπτικού είχε συνταξιοδοτηθεί.

3. Ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος πράγματι παραστάθηκε στην παραπάνω εκδίκαση, και έχει προσκομίσει τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία για την συγκεκριμένη παράσταση.

Είναι πλέον προφανής σε όλους η σπουδή και η αγωνία του συντάκτη του αστείου εξωδίκου, να αποσταθεροποιήσει με κάθε τρόπο την οργανωμένη λειτουργία και διοίκηση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, όπως και η σύγχυση που του προκαλεί η αδυναμία επίτευξης του στόχου του ενώπιον των εντολέων του.

Γι αυτό και δεν διστάζει να επιχειρεί να δυσφημήσει και να ευτελίσει κορυφαία καταστατικά Όργανα και θεσμούς της εταιρικής Διακυβέρνησης, όπως το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου και η Επιτροπή Δεοντολογίας αλλά και τους Τακτικούς Δικαστές-Μέλη τους.

Είμαστε περίεργοι να δούμε που θα φτάσει μέχρι τον Ιούνιο.

 

To Top