Επτά πόλεις στη Γαλλία κάνουν μποϊκοτάζ στο Μουντιάλ!

Εμπάργκο από επτά γαλλικές πόλεις και συγκεκριμένα Παρίσι, Λιλ, Στρασβούργο, Ροντέ, Ροζ, Μασσαλία και Μπορντό στο επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Καθώς με αφορμή τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μεταναστών εργαζομένων αλλά και τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις από το Μουντιάλ στο Κατάρ, αποφάσισαν να μην μεταδώσουν τα παιχνίδια μέσω των… κλασικών γιγαντοοθονών σε ζώνες φιλάθλων.

“Για εμάς, δεν υπήρχε θέμα δημιουργίας χώρων μετάδοσης των αγώνων για πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι οι προϋποθέσεις για τη διοργάνωση αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τόσο από πλευράς περιβάλλοντος όσο και από κοινωνικής πλευράς, ο δεύτερος είναι το γεγονός ότι γίνεται τον Δεκέμβριο. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έχουν κατασκευαστεί αυτές οι εγκαταστάσεις πρέπει επίσης να αμφισβητηθούν», εξήγησε ο αντιδήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, αρμόδιος για τον αθλητισμό, Πιέρ Ραμπαντάν, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Σχετική ανακοίνωση υπήρξε χθες και από την πόλη της Μασσαλίας, στην οποία αναφέρεται: «Δεσμευμένοι στις αξίες της αλληλεγγύης στον αθλητισμό και της οικοδόμησης ενός πιο βιώσιμου τόπου, δεν μπορούμε να συμβάλουμε στην προβολή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, το οποίο έχει προκαλέσει ανθρώπινη και περιβαλλοντική καταστροφή».

To Top