ΕΣΑΚΕ: “Ασίστ στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη”

Ο ΕΣΑΚΕ χαιρέτισε την επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού και επισήμανε την ανάγκη να προωθηθεί η εθελοντική αιμοδοσία και η συνδρομή στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών του ΕΣΥ. 

Stoiximan.gr:  Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου 

Ο ΕΣΑΚΕ ανέφερε στην ενημέρωσή του: 

Ο αθλητισμός από την φύση του διδάσκει τον σεβασμό για τον συνάνθρωπο, το ομαδικό πνεύμα και την αλληλεγγύη. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που βιώνει η χώρα και ο πλανήτης οι άνθρωποι του αθλητισμού πρέπει να δώσουν την… ασίστ στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ο ΕΣΑΚΕ χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Αθλητισμού και καλεί τις ΚΑΕ, τους αθλητές, τους προπονητές και όλους τους ανθρώπους που εμπλέκονται με το επαγγελματικό μπάσκετ να προωθήσουν την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και να συνδράμουν στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Νωρίτερα, ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε στείλε την ακόλουθη επιστολή:
«Όλες και όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η χώρα, οι πολίτες, κυρίως όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται καθημερινά. Στις νοσηλευτικές μονάδες των μεγάλων πόλεων, στα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός, με την έξαρση των κρουσμάτων, είναι και η επιταχυνόμενη μείωση των αποθεμάτων αίματος.

Ο αθλητισμός, ως κοινωνική έκφραση, δεν περιορίζεται μόνο σε ένα πρότυπο υγιούς ζωής. Αποτελεί, πάνω απ’ όλα, πρότυπο αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς αλλά και εθελοντισμού.

Άλλωστε, η αθλητική οικογένεια βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των δράσεων αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που θεμελιώνουν την κοινωνία των πολιτών.

Ειδικά στις δύσκολες αυτές στιγμές, σας καλώ και σας παρακαλώ, όλες και όλους, να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.

Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες, ας προσφέρουμε το δώρο της ζωής.

Σας προτρέπω να οργανώσετε εξορμήσεις αιμοδοσίας σε κάθε πρόσφορο σημείο, εκτός των νοσηλευτικών μονάδων. Τέτοιοι χώροι μπορεί να είναι τα δημαρχεία, τα δημοτικά ιατρεία και άλλες επικουρικές δομές υγείας, πάντα σε συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ή με τις κατά τόπους Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας.

Είναι σημαντικό να ενημερώνετε για την πραγματοποίηση των δράσεών σας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε οι πρωτοβουλίες σας να στηριχθούν με ενέργειες προβολής και δημοσιότητας, αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή».

To Top