«Ετοιμη η Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα»

Η Εθνική βόλεϊ γυναικών ολοκληρώνει την ερχόμενη Κυριακή την προετοιμασία της για το Ευρωπαϊκό Πρωτοβάθμια στην Πορταριά, απ’ όπου θα αναχωρήσει για τον Βόλο.

Στο χωριό του Πηλίου μίλησαν ο Γκιγιέρμο Ναράνχο και οι Ανθή Βασιλαντωνάκη, Κατερίνα Γιώτα, Όλγα Στράντζαλη για τους στόχους και τις φιλοδοξίες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην επικείμενη διοργάνωση.

Γκιγιέρμο Ναράνχο: «Κάναμε σωστή προετοιμασία, έχοντας ένα σωστό πλάνο με φιλικά με διαφορετικές ομάδες, παίζοντας με τις δύσκολες ομάδες στο τέλος. Αν και βρισκόμαστε στον πιο δύσκολο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι και για αυτήν την πρόκληση».

-Πόσο διαφορετική είναι αυτή η συμμετοχή της Εθνικής, συγκριτικά με την παρουσία μας το 2019; Κι η ερώτηση έχει να κάνει με τους στόχους της ομάδας.
«Οι στόχοι εξαρτώνται κι από τους ποιους έχεις να αντιμετωπίσεις, αλλά εμείς, πρώτα απ’ όλα, βλέπουμε τη δική μας ομάδα. Με την επιστροφή της Κατερίνας Γιώτα, που δεν είχε παίξει στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό, την παρουσία της Μάρθας Ανθούλη και τη μετατόπιση της Ανθής Βασιλαντωνάκη στα άκρα νομίζω ότι είμαστε πιο…επιθετικοί ως ομάδα για να αντιμετωπίσουμε ομάδες με ανάλογα σωματικά χαρακτηριστικά. Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι θα παλέψουμε με όλους και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Ανθή Βασιλαντωνάκη: «Νομίζω ότι είμαστε έτοιμες. Η προετοιμασία πήγε καλά, οι συνθήκες τόσο στον Βόλο, όσο και την Πορταριά, ήταν εξαιρετικές και αυτό μας βοήθησε και ψυχολογικά. Δύο χρόνια περιμέναμε να παίξουμε στο Ευρωπαϊκό και πάμε να ‘χτυπήσουμε’ όλες τις ομάδες».

-Με ποια θέση θα είσαι ευχαριστημένη και αντιστοίχως με ποια θέση θα πεις δεν τα καταφέραμε;

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν μας αρκεί το συγχαρητήρια, περάσατε στο Ευρωπαϊκό. Σίγουρα θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, αλλά θέλουμε να κάνουμε και μια νίκη με μια ομάδα που είναι μεγαλύτερη από εμάς. Και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το κάνουμε».

Κατερίνα Γιώτα: «Για μένα, είναι η δεύτερη πρόκριση σε τελικά Ευρωπαϊκού, αλλά η πρώτη προετοιμασία για συμμετοχή σε τελική φάση και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη και ανυπομονώ να ζήσω αυτήν την εμπειρία.

Για να κάνει μια ομάδα μια καλή πορεία πρέπει να περάσει διάφορα στάδια… Στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό ίσως πήγαμε λίγο πιο φοβισμένα, γιατί ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, αλλά τώρα πάμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

-Μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε;
«Αισιοδοξία πάντα υπάρχει σε αυτήν την ομάδα και το έχουμε δείξει. Από κει και πέρα, η απόδοση μιας ομάδας είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων και συνθηκών. Η αλήθεια είναι σε αυτό το κομμάτι υπάρχει βελτίωση, ωστόσο χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια.
Από κει και πέρα, θα πάμε να κάνουμε την προσπάθεια μας, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι παίζει κι ο αντίπαλος κι έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ καλές ομάδες».

Όλγα Στράντζαλη: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένες. Η συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό το 2019 ήταν μια εμπειρία, αλλά τώρα είμαστε πιο έτοιμες κι είναι μια ευκαιρία να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες».

-Το γεγονός ότι είμαστε σε έναν όμιλο που δεν υπάρχει το σούπερ φαβορί, αλλά μια σχετική ισορροπία, θεωρείς ότι είναι καλό για εμάς;
«Αυτό θα φανεί στην πράξη, αλλά σίγουρα είναι μια ευκαιρία για εμάς για να κάνουμε μία έκπληξη… Βέβαια, στον όμιλό μας δεν υπάρχει καμία βατή ομάδα κι αυτό ανεβάζει το βαθμό δυσκολίας, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε για να κάνουμε μια έκπληξη».

To Top