Ζήτησε απελευθέρωση των διεθνών από τις ομάδες ο Ινφαντίνο

Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το Σεπτέμβριο κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε φιάσκο, καθώς ομάδες από την Premier League και τη La Liga αρνούνται να αφήσουν τους διεθνείς να παίξουν στις εθνικές τους σε χώρες που βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη της λίστας λόγω κορωνοϊού (καθώς αυτό συνεπάγεται καραντίνα κατά την επιστροφή στη βάση τους).

Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, παρενέβη και απηύθυνε κάλεσμα για επικράτηση της λογικής, ενώ αποκάλυψε πως μίλησε με τον Άγγλο πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, για χαλάρωση των μέτρων.

«Στο παρελθόν βρεθήκαμε όλοι απέναντι σε πολλά προβλήματα και περάσαμε τα εμπόδια. Αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα. Είναι ζήτημα μεγάλης σημασίας η παρουσία των διεθνών στις ομάδες. Κάνω έκκληση για την αλληλεγγύη κάθε ένωσης -μέλους, κάθε πρωταθλήματος και κάθε συλλόγου να κάνει ό, τι χρειαστεί για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πολλοί από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη παίζουν στην Αγγλία και την Ισπανία και πιστεύουμε ότι αυτές οι χώρες έχουν επίσης την ευθύνη της διατήρησης και προστασίας της ακεραιότητας των διοργανώσεων σε όλο τον πλανήτη.

Σε επιστολή προς τον Μπόρις Τζόνσον αναφέρθηκα στους περιορισμούς στους παίκτες που επιστρέφουν στην Αγγλία μετά την παραμονή τους στις χώρες της που βρίσκονται στην κόκκινης λίστα. Του ζήτησα την απαραίτητη υποστήριξη, ώστε αυτοί οι παίκτες να παίξουν με τις εθνικές τους. Έχουμε ήδη δείξει μεγάλη αλληλεγγύη και ενότητα στη μάχη κατά της Covid-19. Κάντε ό, τι περνά από το χέρι σας για να μπορέσουν οι διεθνείς να παίξουν στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA», τόνισε ο Τζιάνι Ινφαντίνο

To Top