Ζαγκλής: «Είμαστε ικανοποιημένοι, περιμένω το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κίνα»

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, μίλησε για το Eurobasket U18 στον Βόλο και έθεσε ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για το Παγκόσμιο της Κίνας.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

«Η διοργάνωση ήταν υψηλού επιπέδου. Εμείς δίνουμε μεγάλη βάση σε αυτές τις ηλικίες. Το γήπεδο ήταν μικρό, αλλά οι αθλητές απόλαυσαν την εμπειρία. Είμαστε ικανοποιημένοι από αυτά που είδαμε, υπάρχουν θετικά σημάδια. Η δουλειά μας είναι να προετοιμάσουμε αυτά τα παιδιά και να τους δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες, μαζί με τις λίγκες και τις ομοσπονδίες», ανέφερε αρχικά ο Ζαγκλής στη κάμερα της ΕΡΤ, προτού μιλήσει γι’αυτά που περιμένει να δει από το Παγκόσμιο της Κίνας: «Το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο ποτέ. Θα είμαστε στη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, όπου το μπάσκετ είναι το νο.1 άθλημα. Θέλουμε να δώσουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία».

Σχετικά με την συνάντηση που είχε με τον Λευτέρη Αυγενάκη στον Βόλο, τόνισε: «Ήταν αναγνωριστικό το πεδίο. Εκπέμπουμε σε παρόμοια συχνότητα με τον Υπουργό. Για μένα είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα πως η Εθνική είναι πάνω απ’όλα. Πρέπει να βρούμε ισορροπία ανάμεσα στην ελίτ και την βάση. Αυτό είναι το κεντρικό μας μέλημα».

To Top