Ζημιά 210.000.000 ευρώ για τη Γιουβέντους λόγω κορωνοϊού

Δύσκολες μέρες διανύει η Γιουβέντους. Η ιταλική ομάδα έχει κάνει τη χειρότερη εκκίνηση των τελευταίων ετών, έχοντας μείνει μακριά απ’ τη νίκη στις πρώτες 4 αγωνιστικές του πρωταθλήματος (2 ισοπαλίες, 2 ήττες).

Ωστόσο τα πιο σοβαρά είναι στο οικονομικό. Η “Γιούβε” χτυπήθηκε περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού. Τα στοιχεία της χρήσης του οικονομικού έτους 2020/21, κατέδειξαν «ζημία» ύψους 209,9 εκατ. ευρώ στον ισολογισμό της «Μεγάλης Κυρίας», που προσπέρασε το αντίστοιχο αρνητικό ρεκόρ που είχε η Ίντερ από την αγωνιστική περίοδο 2006/07 (206 εκατ. ευρώ).

Στοιχεία που καταδεικνύουν το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Γιουβέντους, η οποία πρωτοστάτησε στη δημιουργία της European Super League, με την ελπίδα πως θα πολλαπλασιαστούν τα έσοδά της τα επόμενα χρόνια και θα της έδιναν την ευκαιρία να «ισορροπούσε» τους μελλοντικούς ισολογισμούς της.

Αυτά και άλλα πολλά ανάγκασαν τη διοίκηση του συλλόγου να πάει σε μια σφιχτή πολιτική, καθώς επέλεξε να βγάλει από πάνω της το πολύ υψηλό συμβόλαιο του Κριστιάνο Ρονάλντο -ο οποίος πωλήθηκε αντί 33 εκατ. ευρώ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- και ξοδεύοντας πολύ χαμηλά ποσά για τη μεταγραφική της ενίσχυση.

To Top