Η επίσκεψη του Παναγιώτη Γιαννάκη στο καμπ του Πρωτέα Βούλας και το παράδειγμα με το… ανθρωπάκι (photos)

Το καμπ του Πρωτέα Βούλας επισκέφθηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο παλαίμαχος αθλητής του Άρη μίλησε στα παιδιά που λαμβάνουν μέρος και μοιράστηκε μυστικά του μπάσκετ, μέσω ενός παραδείγματος. Πλάι του ο υπεύθυνος διεξαγωγής του καμπ, Γιώργος Κετσελίδης.

Στην εμπνευσμένη του ομιλία, τους τόνισε ότι η σκληρή δουλειά και η επιμονή, κάνουν τη διαφορά, και τους έφερε το παράδειγμα από τα δικά του πρώιμα χρόνια στον αθλητισμό, με τη γνώριμη, στους παλαιότερους, αλληγορία με το “ανθρωπάκι”!

Μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Γιαννάκης είπε στα παιδιά:

“Κάθε φορά που ήθελα να πάω στην προπόνηση, πάντα μέσα μου μου μιλούσε ένα “ανθρωπάκι” που μου έλεγε, “σιγά δεν πειράζει και να αργήσεις λίγο στην προπόνηση.

Αν είσαι κουρασμένος πρέπει να σταματήσεις, αν είσαι θυμωμένος, να ξεσπάσεις σε αυτόν που οφείλεται για τον θυμό σου, δεν έγινε και κάτι άμα χάσεις μια προπόνηση θα πας στην επόμενη, δεν πειράζει αν δεν προσπαθήσεις αρκετά, δεν πειράζει αν δεν το θέλεις αρκετά, αν χάσεις είσαι αποτυχημένος”.

Πάλευα με αυτό το “ανθρωπάκι” καθημερινά και προσπαθούσα να το αντιμετωπίσω μαζί με τον προπονητή μου” συμπληρώνει ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

“Η μόνη λύση για την καταπολέμηση αυτού του «προβλήματος» είναι να ακούω και να ακολουθώ τυφλά αυτά που μου λέει εκείνος και να μην αφήσω τίποτα να με επηρεάσει αρνητικά.

Έπρεπε να σταματήσω να βρίσκω δικαιολογίες και να δουλεύω σκληρά για να πετύχω αυτά που ονειρεύομαι. Αυτό έγινε με πολύ σκληρή δουλειά,αφοσίωση στο μπάσκετ και πειθαρχία.

Πρέπει εσείς τα μικρά παιδιά να παλεύετε καθημερινά με αυτό το «ανθρωπάκι» για να γίνετε καλύτεροι.

Το σχολείο σε συνδυασμό με το μπάσκετ σας κάνει καλύτερους και πιο έξυπνος.

Έξυπνος είναι αυτός που κάνει καλά αυτά που ξέρει, αλλά προπονείται σκληρά γι αυτά που υστερεί”.

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες από την επίσκεψη του Παναγιώτη Γιαννάκη, στο Χριστουγεννιάτικο καμπ του Πρωτέα Βούλας.

To Top